Sådan bruges en vibrator mod underlivsspændinger

Hur använder man en vibrerande bäckenstav för bukspänningar?

Följ vår guide om hur du använder vår Sway vibrator för en läkande bäckenmassage som kombinerar massage och vibration för att släppa spänningar och skapa välbefinnande i hela bäckenområdet. Oavsett om du lider av bäckensmärtor, upplever torrhet under sex eller har andra symtom som vaginism, vulvodyni, endometrios eller allmänt obehag, är den här guiden för dig.

Börja med andning och avslappning

Innan du börjar med bäckenmassagen är det viktigt att börja med andningsövningar och avslappning. Hitta en bekväm position på ryggen – gärna i sängen – och börja skanna din kropp. Observera och slappna av din käke, axlar, mage, inre lår, skinkor, ingången till slidan och anus.

Placera händerna på dina nedre revben och känn hur de rör sig lugnt med din andning. Placera sedan händerna under naveln och känn hur magen röra sig lugnt med andningen - inandning lyfter försiktigt och utandningen faller försiktigt.

Vibrerande bäckenmassage

Sedan fortsätter du att utföra den vibrerande bäckenmassagen.

Blygdbenet: Placera först vibratorn vid blygdbenet på både vänster och höger sida i 30-45 sekunder vardera. Den placeras sedan på vardera sidan av ljumsken för att främja optimal blodcirkulation.

Under naveln: Fortsätt stimuleringen genom att fokusera på en punkt under naveln, känd som den nedre dantian, som hjälper till att öka vätskerörligheten och blodcirkulationen i tarmarna.

Perineum: Applicera vibrationen på perineum, ett område mellan anus och slidöppningen. Detta område är en skattkammare av potentiell frigörelse av år och till och med årtionden av trauma som kanske inte ens är medvetna. När det är öppet och avslappnat kan du uppleva en njutning du kanske inte har känt tidigare. Detta steg är en förberedelse för att bli sexuellt aktiv.

Svansben: Växla till din rygg och fokusera på svanskotan. Musklerna runt svanskotan kräver stimulering och ökad uppmärksamhet för att fungera optimalt. Flytta vibratorn till vardera sidan av svanskotan för milda men uppiggande förnimmelser.

Sacrum: Ägna tid åt korsbenet. Att stimulera nerverna här kan vara djupt helande och avslappnande, vilket leder till en transformativ förändring i hur du uppfattar förnimmelser i din kropp. Slappna av hela kroppen och omfamna den nyfunna avslappningen när du övergår till din orgasmövning.

Användning av bäckenstaven för invändig massage

Innan du går vidare till den inre massagen, var säker på vilken vibrationsinställning som är mest bekväm för dig. Prova gärna alla program på din handflata igen för att hitta rätt.

Föreställ dig att ingången till slidan är som en klocka, där topppunkten mot blygdbenet är vid klockan. 12, och mot ändtarmen är det kl 6 och dina höfter är 3 respektive 9.

Använd vid behov smörjmedel t.ex. Pussy Butter™ för att arbeta med bäckenstången och smörja en del av bäckenstången och slidingången.

Placera bäckenstaven på perineum och därifrån sakta för in den i slidan.

För in bäckenstången långsamt i slidan - andas långsamt och känn hur andningen påverkar rörelsen av vävnaden i bäckenområdet.

Peka bäckenstaven mot klockan. 3. Håll denna punkt - tryck försiktigt på vävnaderna tills du når din komfortgräns, slappna sedan av. Upprepa flera gånger – arbeta med andningen och känn hur din kropp slappnar av ännu mer vid utandning.

Upprepa denna rörelse från 3 -> 6 -> 9 och var uppmärksam på din andning och kroppens reaktioner längs vägen.

Hur lång tid ska massagen ta?

Hela massagen bör ta max cirka 10 minuter. Massera med bäckenstaven 2-3 gånger i veckan. Du bör se en tydlig skillnad i muskelavslappning efter bara en månads regelbundet arbete!

Rekommendationer

Kom ihåg att rådgöra med en sjukgymnast OCH kropp/psykoterapeut för ett optimalt läkningsprogram. Det är viktigt att du får hjälp att göra övningar för att stärka ländryggen, magen och bäckenbotten samt arbeta med de psykologiska blocken bakom spänningen. När du släpper taget och släpper djupa muskelspänningar från bäckenområdet släpper du också djupa känslor förknippade med djupare trauman och sorger. Men under spänningarna och känslorna stöter man också på en svag muskel som bör stärkas och tränas om, så det är avgörande att jobba med att stärka och stabilisera musklerna, för om man inte gör det så spänner man sig bara i onödan igen . Och då är allt ditt arbete detsamma.

Din hemmaträning kan kombinera yoni stav för yonimassage, dilator för skonsam expansion av en stram bäckenbotten och - när du är avslappnad - ett Yoni Jade Egg för bäckenbottenträning. Men allt detta ska inte stå i stället för sjukgymnastik OCH psykoterapi/kroppsterapi.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.