Hvordan vælger man sit første yoni æg?

Hur väljer man sitt första yoniägg?

En av de första frågorna jag hade när jag började lära mig om yoniägg var vilken typ av kristall jag skulle välja. Det finns många olika yoniägg på marknaden. Du kan få yoniägg i jade, obsidian, rosékvarts, ametist, karneol, röd jaspis, månsten, bergskristall och många fler.

Varje kristall har sina egna läkande egenskaper och fördelar. Det kan mycket väl vara så att du inte tror eller känner det. Jag kände likadant för några år sedan. Men det var inte förrän jag började använda ett kristall yoni-ägg inuti min vagina som jag faktiskt kände kristallernas helande energi. När man kombinerar kristallens energi med sin egen sexuella energi i knät uppstår verkligen en möjlighet till stor självrannsakan och utveckling.

När du väljer ditt första yoniägg måste du känna efter en inre energetisk koppling till kristallen. Det handlar om att följa sin intuition och känna in i vilken kristall man mest dras till. Det kan vara en känsla man får av att titta på kristallens färg och utseende eller av att hålla kristallen i handen.

Du kommer förmodligen att upptäcka att den kristall du dras mest till innehåller den helande energin som du behöver just nu.

Du kan också läsa beskrivningen av kristallens helande energi och se vad du känner talar till dig mest. Det finns både fysiska och andliga egenskaper för varje kristall, och när du läser om den kommer du att kunna känna vilken kristall som är rätt för dig.

Men bli inte alltför fixerad vid de andliga och metafysiska egenskaperna hos varje kristall. Precis som du och jag är unika och var och en har vår egen personlighet och erfarenhet av världen, är varje kristall också unik i sig själv. Vi kan inte bara säga att alla rosékvartskristaller har samma egenskaper eftersom du kan ha två stycken rosékvarts som samverkar med dig på olika sätt.

Det är därför viktigt att lyssna på din intuition och lita på din instinkt. Tro på dig själv och tro att den kristall du väljer är den rätta för dig. Ofta är det faktiskt kristallen som väljer dig!

I det här blogginlägget vill jag utveckla mer om de mest använda yoniäggen och även om vad som är viktigt att veta i förhållande till säkerheten när man väljer att använda en kristall inne i vaginan.

Svart obsidian

Svart obsidian var mitt första yoniägg. Jag drogs genast till dess mycket eldiga, dramatiska och kraftfulla energi.

Obsidian är en vulkanisk lavasten som arbetar riktigt snabbt och med stor kraft. Likt en dammsugare suger obsidian yoni-ägget ut alla trauman och blockeringar ur vaginan, vilket får oss att inse, bearbeta och släppa taget om våra skuggsidor.

Svart obsidian är ren Kali-energi (jfr Kali är förstörelsens och förvandlingens gudinna). Det är den starkaste, mest bombastiska och kraftfulla stenen när det kommer till självrannsakan och djuprengöring av sinne och kropp. Den avslöjar alla fel, svagheter och blockeringar och vill få fram sanningen oavsett om det gör ont eller inte.

När du arbetar med svart obsidian kan du väcka mycket starka känslor inom dig, och det kan vara för våldsamt när du precis börjar din sexuella helanderesa. Det rekommenderas i första hand inte för nybörjare, speciellt inte för de med mycket djupa sår. Var i alla fall medveten om att du kan aktivera en massa undertryckta känslor, som du bör vara redo och stark nog att ta emot.

Det kan dock också vara så att obsidians kraftfulla energi är precis vad du behöver för att möta det förflutnas sår, bryta dig loss, läka och gå vidare.

Du kanske upptäcker att du vill ta avstånd direkt från vissa stenar. En kvinna jag känner blir nästan fysiskt sjuk av energin från svart obsidian. Hon har berättat att det väcker en del gamla känslor hos henne som hon har undertryckt länge. Känslor från ett trasigt äktenskap.

Men obsidian visar henne egentligen bara vad hon behöver jobba med. Ibland kan de stenar du tar mest avstånd från vara de du bara behöver arbeta med för att läka och utvecklas till en bättre version av dig själv.

Obsidian drar ut allt som inte längre tjänar oss, och när detta väl är gjort kommer det att ge bra skydd och jordning. På det sättet är det väldigt positivt. Nästan som en tuff mormor som alltid säger sanningen, men som alltid finns där för att skydda oss.

Väljer du att börja med ett yoniägg av obsidian går det väldigt bra att använda det i kombination med en skonsammare sten, t.ex. jade eller rosékvarts.

Rosenkvarts

Rosenkvarts används ofta som ett yoniägg och med sin mjuka feminina energi förbinder det dig med medkänsla, frid, helande, näring och förlåtelse. Med sin vackra rosa färg och feminina Maria Magdalena-energi kopplar den dig också till hjärtchakrat och villkorslös kärlek.

Rosenkvarts är en kraftfull healer för kvinnor som har fått sina hjärtan krossade, drabbats av trauma, missfall eller på annat sätt tagit avstånd från sex och kärlek på grund av trauma. Rosenkvarts är ett kärleksfullt sätt att återknyta till din sexualitet.

Rosenkvarts är en kvartskristall och kommer precis som andra kvartskristaller att lyfta fram det som redan är aktivt i dig. Det betyder att om du känner låg självkänsla så kommer det att förstärka just det, vilket kan vara tvärtemot vad du egentligen vill uppnå.

Detta innebär förstås också att du får möjlighet att inse och bearbeta några av de negativa mönster och föreställningar om kärlek som du bär runt på.

Men om du upptäcker att rosenkvarts förstärker vissa negativa känslor hos dig kan det faktiskt vara riktigt givande att arbeta med obsidians djuprengörande egenskaper samtidigt som rosenkvarts. Obsidian rensar bort negativa föreställningar och blockeringar, medan rosenkvarts ingjuter god kärleksfull energi.

Men alla kristaller är inte avsedda eller ens säkra att använda inne i vaginan, och rosenkvarts har pekats ut som en av dem. Det beror på att den som kvartskristall lätt kan gå sönder, skapar sprickor på ytan och samlar bakterier där. Det rekommenderas därför att ta väl hand om din rosenkvarts. Således, gå inte med ägget in i vaginan flera timmar i sträck och dra inte heller hårt i ditt yoniägg-snöre när du har det inne. För den kan helt enkelt delas på mitten medan den är inuti dig, vilket inte är bra för dig. Du bör också tvätta ditt rosenkvartsägg noggrant. Du ska INTE tvätta din rosenkvarts vid höga värmetemperaturer utan med ljummet vatten. Rosenkvarts är mer mottagligt för vad som kallas termisk chock. Till skillnad från Nephrite Jade, som tål snabba temperaturförändringar, t.ex. när du kokar ditt ägg för att rengöra det. Den molekylära strukturen hos rosenkvarts är känsligare och kan spricka eller spricka när den går igenom en drastisk temperaturförändring. När ett ägg har en liten spricka är detta område mer mottagligt för att bakterier byggs upp, vilket kan orsaka infektion. Därför är det viktigt att rengöra rosenkvarts extra noggrant.

I alla yoniäggsövningar är det viktigt att ta hand om dina kristaller och alla platser som kan hålla bakterier. Det är viktigt att rengöra dina yoniägg noggrant efter varje användning, speciellt i hålet där du kan knyta ett snöre. Rosenkvarts kan rengöras med andra metoder, t.ex. några droppar tea tree-olja eller jod i lite ljummet vatten.

Jag vet att rosenkvarts är väldigt läkande och jag kan förstå om du vill använda det som ett yoniägg, och det kan du om du följer mina instruktioner ovan.

Jag vill dock att du med säkerhet ska veta vad du stoppar i din allra heligaste vagina och därför vet att du måste vara extra försiktig om du väljer att använda ett rosékvarts yoniägg. Jag vill inte ta ansvar för att ett ägg går sönder inom dig. Så lyssna på din intuition här och viktigast av allt: din egen fitta!

Nephrite jade

Det rekommenderas att använda jade av många goda skäl.

Jade är en av de mest kompakta och robusta kristallerna som tål mycket höga varma temperaturer och som inte spricker eller går sönder om du råkar tappa den. Jade samlar därför inte bakterier i sprickor till skillnad från kvartskristaller. Jade är också en av de tyngre kristallerna och kan enkelt användas för att stärka bäckenbotten.

Det är egentligen inte nödvändigt att använda andra yoni-ägg än nefritjade. Jades milda men kraftfulla energi kan till fullo stödja dig i sexuell helande, självkärlek, njutning och manifestation. Jade är förknippat med hjärtchakrat och när det används inuti vaginan hjälper det dig att koppla ihop sex och kärlek.

För mig är nefritjade förknippat med Afrodite (den vackra förföriska grekiska kärleksgudinnan född ur havet). Jade frammanar verkligen kärlek, sexualitet, skönhet och femininitet för kvinnan som bär den.

Det är den perfekta startstenen.

För att sammanfatta, jade är den traditionella vaginastenen som använts i 5 000 år för att öka kvinnors sexuella energi, och den har vetenskapliga bevis för sina många fantastiska fördelar. Gynekologer och sexologer har också börjat inse dess många läkande egenskaper.

Det betyder naturligtvis inte att du inte kan prova en annan kristall. Jag skulle faktiskt uppmuntra dig att lyssna mer inåt och känna vilken energi din fitta vill få in i den.

Det är verkligen viktigt att du som kvinna vet att du kan göra vad du vill med din vagina. Det är din vagina! Det finns ingen annan än du som kan berätta för dig vad du ska göra med din kropp och din fitta. Det är ditt val.

Det är bra att lyssna på andra kvinnors råd och vägledning, men vet att i slutändan är det bara du som kan välja det som är bäst för dig.

Men du måste fortfarande vara försiktig med vad du stoppar i dig. Så kom ihåg att kontrollera om ägget är gjort av ren kristall och hur säkra de är i förhållande till att användas inne i vaginan.

Ägg gjorda av andra kristaller än jade kan kombineras med kemikalier, färgämnen, oljor, onaturliga material eller andra stenar. Därför: Köp aldrig ett kristallägg från en kristallaffär. Köp alltid ett ägg som är skapat i syfte att användas i vaginan!

Observera att återförsäljaren måste ha ett intyg om äkthet och renhet av kristallen.

På Gudindetemplet.dk säljer jag bara 100 % äkta nefritjadeägg, och detta försäkrar dig om att du köper ett äkta ägg av jade som är certifierat för att användas i jadeäggsbranschen.

Är du osäker på vilket yoniägg du ska välja?

Om det inte finns någon kristall som sticker ut för dig, så rekommenderar jag att du börjar arbeta med Nephrite Jade, eftersom det är den perfekta startstenen och kan mycket väl vara det enda yoniägget du tränar med. Den mest robusta av alla stenar, den håller en livstid (den är helt enkelt oförstörbar, precis som en diamant!), och med sin milda men kraftfulla helande energi kan den till fullo stödja dig i sexuell helande, njutning, självkärlek och manifestation.

Men som så mycket annat i livet kan det vara spännande att jobba med andra energier, för genom livet och din månadscykel kan du behöva något annat.

Här på Goddess Temple säljer vi en hel rad olika yoniägg, som alla är helt säkra att använda i vaginan. Förutom det mest populära och traditionella nefritjadeägget säljer vi även röd karneol, svart obsidian, ametist och bergkristall.

Se samlingen av yoniägg här.

Alla kristaller är gjorda av rå kristall och inga tillsatser, lim, färgämnen, vaxer och kemikalier har använts. Varje ägg är högpolerat och fritt från sprickor eller brister – trots att de är naturliga stenar från Moder Jord och därför helt unika i sitt utseende! Om du hittar sprickor och sprickor i kristallen, kör tungan över den, och om den känns obekväm och vass, sluta använda den vaginalt. Använd den istället som dekoration i ditt hem eller på ditt altare eller ge den tillbaka till Moder Jord genom att begrava den i trädgården eller ge den till havsgudarna.

Kom ihåg: Det är inte själva kristallen som läker, utan DU

Yoniägget är inte bara ett verktyg, utan det är ett heligt instrument som du lär dig att använda med tiden i din sexuella, sensuella helande praktik. Det är du som skapar din relation till ditt yoniägg, och ju mer du lär känna ditt ägg och tränar med det, desto mer hjälper det också din kropp att öppna upp för mer och mer insikt och njutning.

Det är inte själva kristallen som kommer att läka alla dina sexuella problem, men det gör DU. Det är du som gör helandet. Kristallen är som en mästarlärare som kommer att ge dig stor visdom direkt från moder jord, och när du väljer att agera på den visdom du får från kristallen, kommer den med tiden att ge stor helande och andlig och sexuell utveckling.

 

Jag skickar dig så mycket erotisk kärlek!

<3

Helle

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.