Sådan føles det at bruge en menstruationsskive under sex

Så här känns det att använda mensskydd under sex

Har du inte också upplevt ökad sexlust under din mens? Det finns faktiskt kvinnor som upplever att de känner sig mer känsliga och har en högre sexlust under sin mens. Man vet inte säkert varför, men hormonella förändringar sker och livmoderhalsen är mer öppen och känslig, därför blir du automatiskt mer kopplad till din sexuella vildhet. Om du känner så, så finns det åtminstone också många bra fördelar med att ha menssex .

Naturligtvis är inte alla tjejer lika bekväm att ha sex under mens. Det är också förståeligt, för vi kan inte undvika att det kan lämna många röda fläckar på lakanet. Detta kan göra det svårt att helt ge upp för att njuta av upplevelsen. MEN en del av det som hindrar många tjejer från att njuta av och till och med älska periodsex är för att vi som tjejer ofta inte är utbildade och bemyndigade att helga vårt blod och fira det som en förlängning av det feminina.

Som ung grät jag när jag först fick mens för att jag inte ville bli vuxen. Men det fanns också en djup känsla av något skamligt med det, eftersom mens är djupt kopplat till fertilitet och sexualitet.

De första gångerna jag hade sex under blödningen lämnade jag även tampongen uppe - därefter till min stora fasa! För den hade mastats så högt upp att jag var rädd för att inte kunna få ut den igen.

Senare slutade jag ha på mig något, vilket lämnade röda märken på stockarna, vilket verkligen inte var särskilt sexigt - i efterhand.

Senare försökte jag med menskopp, men det hindrade helt penetration....

Även om inte alla är lika bekväma att leka runt under sin mens. Kanske tycker att hans blod är äckligt. Har ännu inte lärt känna blodet närmare. Tycker det är pinsamt för en ny dejt. Eller vill ha ett alternativ för spontana stunder när det inte finns tid att vika ut en vattentät Goddess Blanket™ på sängen eller liknande. Det finns dock ingen anledning att inte trivas när du känner för det – varken med dig själv eller med en partner.

Mensskyddet är en cirkulär mensprodukt designad för att skydda under mens. Men en stor bonus är att ett mensskydd också låter dig ha felfritt menssex.

Vad är egentligen ett mensskydd?

Det kan vara så att du inte har hört talas om mensskivan än, eftersom det också är en relativt ny mensprodukt på marknaden. Ett mensskydd är en cirkulär mensprodukt formad som en korg som placeras på baksidan av slidan runt livmoderhalsen bakom blygdbenet; i området som kallas vaginal fornix. Här sitter den som en slags fördämning där den fångar upp ditt blod så den inte kan springa förbi.

Dess funktion liknar menskoppar: du behöver bara byta den var 12:e timme, och eftersom den inte absorberar blod, utan bara samlar upp det, finns det ingen risk för toxiskt chocksyndrom. Det är ett hållbart alternativ till engångsbindor och tamponger och är tillverkad av medicinsk silikon. Det som skiljer skivorna från kopparna är att de 1) inte har sug/vakuumeffekt, 2) förs in i den djupare delen av slidan och 3) kan användas vid sex.

Varför mensskydd är bra för menssex

På grund av sin funktion och platta passform tar den inte lika mycket plats i slidkanalen till skillnad från t.ex. en menskopp. En mensskiva sitter längst bak i slidan runt livmoderhalsen. Det frigör slidan. Under penetrationssex kan din partners penis, dina eller deras fingrar, eller din favorit GT-sexleksak fortfarande användas för säker njutningsfull sex. Med mensskydd kan du gärna ha kul och bli varm på lakanen.

En menskopp tar däremot plats inne i slidan eftersom den placeras under livmoderhalsen och sitter på plats mellan slidväggarna. Det betyder inte att det är omöjligt att ha penetration med en kopp insatt, men det är mycket lättare och roligare att göra med mensskydd.

Mensskivor gör det möjligt att vara mer spontan i intima relationer och samtidigt känna sig trygg.

Fungerar ett mensskydd som preventivmedel?

NEJ. Ett mensskydd är inget preventivmedel och skyddar inte mot oönskad graviditet. Visst, mensskyddet ser ut som ett pessar, men det förvandlar dem inte magiskt till ett preventivmedel och bör inte användas som sådant.

Ett pessar används tillsammans med spermiedödande gel eller kräm och har testats för att användas som preventivmedel. Dessa är inte mensskydd.

Mensskivor kan inte heller skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar. Användning av kondom är det bästa skyddet mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet. Kondom och mensdisk är dock ingen bra blandning då det uppstår friktion vid sex, och kondomen kan i sällsynta fall förstöras av disken.

Kvinnor med spiral kan använda mensskydd, eftersom det inte har någon vakuumeffekt och därför inte kommer att störa spiralen.

Du bör rådfråga din läkare om vilken preventivmetod som är rätt för dig. Beroende på din ålder och livserfarenhet bör du alltid undersöka de olika former av preventivmedel som finns på marknaden (jfr p-piller, spiral, cykeldatorer).

Kommer mensskivan att falla ut under sex?

Om mensskyddet sitter rätt, med kanten inskjuten bakom livmoderhalsen och framsidan av kanten inskjuten bakom blygdbenet, så borde det inte vara några problem med att den ramlar ut. Om du blöder mycket kan det dock vara en bra idé att tömma disken innan sex, bara för säkerhets skull.

Partner godkänd

Du kanske också funderar på om din partner kommer att kunna känna det?

Skivans placering, form och flexibilitet gör det möjligt att ha njutbart sex i många olika positioner, utan att blod kommer på lakanen och din partners du-vet-nog. Skivan går dock inte obemärkt förbi. Det är en främmande kropp du har satt upp, så beroende på vilka positioner du rör dig i och hur djupt han trycker in i dig kan han känna det. Men det kommer definitivt inte att störa honom för det är smidigt och mjukt. Det kan faktiskt till och med lägga till en extra nivå av stimulans för er båda! Det kan kännas stramare inne i slidan för honom. För dig kan hans stötar pressa skivan så att den skaver upp och ner dig, vilket ger en extra behaglig känsla.

Psst.. bonus är också att man till och med kan få oralsex utan att tänka på att han får blod i huvudet. Och samtidigt kan du fokusera helt på ditt eget nöje utan att tänka på betsade lakan och omslag.

Köp din egen mensskiva på Gudinnanstempel.se.

Naturligtvis är det också möjligt att köpa en vattentät Goddess Temple™ , och när du är redo att lägga ner dammen och släppa ut ditt blod under sex, kan du experimentera med vilt, gratis het menssex .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.