5 grunde til at lave yoni yoga

5 skäl att göra yoniyoga

Yoniyoga är ingen normal form av yoga, men det är precis yoga för din fitta. Du vill helt enkelt träna med din vagina - och om du använder ett jadeägg eller annat yoniägg blir den träningen ännu mer sensuell och kraftfull.

Yoni yoga är fördelaktigt för dig som kvinna av många olika anledningar, men här vill jag presentera dig för 5 anledningar till varför jag tycker att det borde vara något som alla kvinnor känner till:

1) Du får starkare bäckenbotten och vaginamuskler

Du kommer att stärka och bibehålla en stark men ändå flexibel och avslappnad bäckenbotten, vilket hjälper till att förebygga inkontinens och till och med framfall, vilket är något som är väldigt tabubelagt, men ändå är något som många äldre kvinnor upplever. Men med yoni yoga kan du helt förebygga och till och med bota det, så du behöver inte vara rädd för att kissa på byxorna när du går på promenad eller hostar eller nyser.

2) Du ökar din sexlust, upphetsning och intensiteten i dina orgasmer

På grund av din ökade aktivitet, styrka och flexibilitet i din vagina kommer du att öka blodflödet till området och väcka nervbanorna, så att du ökar känsligheten i vaginan. Ju starkare och mer avslappnad vaginan är, desto starkare och mer tillfredsställande orgasmer. Du ska se din bäckenbotten som en studsmatta. Om studsmattan är för svag kan du inte hoppa på den utan den kommer faktiskt att hänga lösare och energin flödar ur den. Omvänt, om studsmattan är för tight kan du inte hoppa på den heller, eftersom den inte kan röra sig alls. Men om den å andra sidan är stark, men avslappnad, så kommer du att kunna hoppa upp och ner - och orgasmerna kommer att kunna studsa upp och ner i din fitta och hela vägen ut i kroppen för fullt - kroppsorgasmer. Mmmmhhh...

3) Du ökar din feminina energi, ungdomlighet och utstrålning

Genom att föra in ett jade- eller yoniägg i din vagina under yoniyoga kommer du att massera, stärka och mjuka upp slidväggarna, stimulera dina endokrina körtlar och organ och frigöra en mängd hälsosamma hormoner. Det kommer att göra dig mer blöt, blöt och åter blöt, men du kommer också att uppleva ökad vitalitet. Istället för att låta din dyrbara energi sippra ut ur vaginan kommer du istället att höja din sexuella energi upp i din kropp. När du använder ett ägg kommer du att föra upp din sexuella energi i ansiktet vilket ger vacker, ungdomligare hud och lyster utåt och du får ett naturligt lyft i ansikte och hals. Du kommer att balansera din menscykel, minska pms, men också minska stresshormonet kortisol för att istället boosta alla goda njutningsfulla kärlekshormoner som oxytocin.

4) Du släpper sexuella blockeringar, skam och trauma

Yoni yoga hjälper dig att ansluta till din sexualitet och ditt underliv, vilket gör att du kan komma i kontakt med uppdämda känslor och trauman lagrade i vaginan. Kvinnor lagrar mycket av sina undertryckta känslor, stress och rusning i vaginan, så yoni yoga kommer försiktigt att släppa det och även lära sig att lyssna inåt till vad din kropp behöver för att vara säker och överlämna sig till njutning igen.

5) Du ansluter till din primära feminina kraft och visdom

Detta är en av mina absoluta favoritskäl till varför du som kvinna bör prioritera din yoniyoga. Du vill öppna upp din kontakt med din livmoder, det är där du kan få mycket kreativ energi, livsenergi och visdom – direkt från det gudomliga feminina inom dig. Din fitta är faktiskt din direkta portal till det gudomliga, din intuitiva guide, gudinna, orakel – eller vad du nu vill kalla det. Det kommer att öka din självkänsla, din viljestyrka och din koppling till något större, nämligen din egen fitta, som verkligen är en badass queen.

Jag önskar att du ska få uppleva allt detta...

Jag önskar att du ska få uppleva allt detta och mer, för det är varje kvinnas förstfödslorätt att känna sann kärlek till sig själv och vara helt i kontakt med magin och nöjet i hennes fitta.

Mer än någonsin behöver vi kvinnor stå starka (& mjuka.. & kapitulera) i vår feminina urkraft och kraft.

Mer än någonsin behöver vi kvinnor vara i kontakt med våra fittors visdom!

Mer än någonsin behöver vi kvinnor hedra oss själva och rymma våra kroppar och vad de rymmer... av sorg, misslyckande, trauma... och överösa det med egenvård, kärlek, njutning och kanske till och med orgasmisk extas.

Både för dig själv, andra tjejer och kvinnor, men också för jorden, för det är också en sensuell feminin mamma – Moder Jord <3

Läs mer om jadeägget här och köp ditt eget yoniägg här.

Jag hoppas att vi ses, vackra gudinna.

 

Jag skickar dig så mycket erotisk kärlek!

<3

Helle

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.