Yoni Æg 101

Yoni ägg 101

Yoni Ägg 101 – Svar på alla dina grundläggande frågor

Till att börja med är det viktigt att veta att yoni ägg inte bara kan förstås genom att skriva, utan måste upplevas med kroppen. Men ändå är det riktigt bra att få grunderna på plats, så att du är väl förberedd för din egen yoni äggresa.

 

Vad är ett Yoni ägg?

Yoni ägg är en kristall formad som ett ägg, som är som en bäckenbottenboll, men mycket mer. Den används djupt inne i slidan för att göra bäckenbottenträning med. Genom att träna med den 10-30 minuter varje dag eller 3 gånger i veckan kan du få en stark, tonad, mjuk, flexibel och öppen bäckenbotten, som kan lyckas flytta ägget upp och ner (och kanske runt) i slidan. .

 

Vad är yoni ägg bra för?

Ägget masserar och stimulerar slidväggarna, vilket ökar nervförbindelsen från huvudet ner till slidan. Det sätter igång den naturliga hormonproduktionen, vilket ökar väta i slidan och kickar i sexlusten. Genom att ha ägget inom dig och träna med det regelbundet kommer du att släppa spänningar och domningar till förmån för ökad känslighet inuti.Ägget aktiverar olika reflexpunkter inuti, som är kopplade till olika känslor och organ i kroppen, så att använda ägget kan också bli en känslomässig upplevelse där helande kan ske. Och genom att stärka och mjuka upp bäckenbotten och släppa det som håller dig tillbaka i slidan, kommer du att öka din förmåga att känna vaginal njutning och uppleva inte bara klitorisorgasmer, utan även inre orgasmer, som g-punkten och livmoderhalsen.

 

Vad är skillnaden mellan vanlig bäckenbottenträning och yoni ägg?

Att använda ett yoni ägg är mycket mer än bara bäckenbottenträning, utan är en del av en hel träning av andning, rörelse, mindfulness och energiarbete. En praktik lite som yoga, som ökar din uppmärksamhet på din kropp och säkert på din slida. Det är inte bara fokuserat på att stärka bäckenbottenmusklerna, vilket standardkegelerna kan vara. Men fokus ligger också på att läka och återta sin kvinnlighet, sexualitet och rätt över sin egen kropp. Ren bäckenbottenträning kan ofta framstå som mekanisk och en tråkig plikt att göra. Yoni ägget, å andra sidan, kan vara en rolig och njutbar del av din egenvård och nöjesövning som du vill komma tillbaka till om och om igen. Istället för att bara klämma och släppa bäckenbottenmusklerna runt tom luft, tillför du också lite tyngd och motstånd med yoni ägget, och detta kommer att göra din bäckenbottenträning mycket effektivare och du får snabbare resultat. Du kan också få bäckenbottenbollar gjorda av silikon, men yoni ägget bär en energisk frekvens från kristallen, därför kommer du få en del läkande energier som silikonkulor inte kan ge.

 

Var kommer yoni ägget ifrån?

Yoni ägget härstammar från det antika Kina, där den kinesiska kejsarens många konkubiner och drottningar tränade med ett nefrit jade yoni ägg för att höja livsenergi (ching chi) för att läka kroppen, andlig utveckling och bättre sex. Nefrit jade ägget är därför det traditionella ägget och har använts i tusentals år. Den rekommenderas ofta som nybörjarsten på grund av dess energi, struktur och långa historia. Men också för att det är en del av ett helt system från taoistisk praxis. Andra yoni ägg av andra kristaller sägs också ha använts i Sydamerika och Afrika.

 

Vilka kristaller kan jag välja mellan?

Nephrite jade - helande det feminina reproduktiva systemet, hälsa och överflöd, balansera känslor, kreativitet, helande relationer.

Karneol – Återupprättar vitalitet, ökar sexlusten, ger mod och självkänsla, läker livmodern och lindrar mensbesvär.

Ametist – lugnande, ger bättre sömn och starkare drömmar, hjälper mot missbruk, en nykter sten, meditation, öppnande av tredje ögat och kronchakrat.

Indian Jade - Ny början, nya möjligheter, hjärthelare, lycka till, manifestation, pengar.

Rosenkvarts – Attraherar och ökar kärleken, minskar stress, missmod och spänningar, släpper ilska, svartsjuka och förakt, en romantisk sten.

Bergkristall - rensar sinnet, ökar andligheten, ökar läkningen, skyddar och absorberar och frigör negativ energi, kan rena andra kristaller.

Black Obsidian - rensar ut negativ energi, ger jordning, skydd, läker trauma.

 

Vilken kristall ska jag välja?

Det finns olika kristaller att välja mellan. Det är helt individuellt vilken man attraheras av. Ett bra råd är att följa det ditt hjärta kräver. Titta på bilder på kristallen och läs beskrivningen – eller ännu hellre, håll den i handen och känn vad du känner. Låt din intuition vägleda dig. Som sagt, inte alla kristaller kan användas inuti slidan. Men yoni äggen vi säljer på Gudindeshoppen kan du vara 100% säker på är slidvänliga. Om du inte vet vilken du ska välja rekommenderar vi att börja med Nephrite Jade, eftersom det är den traditionella stenen med en bra balanserande energi och för att den är robust och tillräckligt tung för bäckenbottenträning.

Se här urvalet av våra yoni ägg.

 

Vilken storlek ska jag välja?

Du kan välja mellan en liten, medium och stor. Om du är nybörjare rekommenderar vi ett medium ägg eftersom det kan användas av alla, inklusive de som precis har börjat sin praktik och de som vill avancera.

Om du har haft två eller flera vaginala förlossningar är det bäst att börja med en stor då det blir lättare att känna och hålla i dig med bäckenbottenmusklerna. Med tiden med ett stort ägg kommer du att kunna göra dig redo för ett medium. Ett medium kan även användas för kvinnor som fött barn, eftersom du också bara kan börja med att göra övningarna i liggande ställning och arbeta dig upp därifrån till sittande och stående.

Ett litet ägg är för de kvinnor och flickor som har en mycket petit vagina och har svårt att föra in ett medelstort ägg i dem, eller kanske aldrig har haft penetrationssex och vill börja med en liten storlek. De som lider av vaginism eller vulvadyni kan särskilt ha nytta av ett litet ägg, men det måste sägas att ägget aldrig ska tryckas in – tryckas igenom smärta, domningar eller torrhet. Om det gör ont eller känns traumatiskt att föra in, sluta och lägg istället ägget vid slidöppningen, ovanför nedre delen av magen, vid hjärtat eller under kudden på natten tills du är redo att bjuda in det med ett fylligt och njutbart "JA! ".

 

Vem kan inte använda ett Yoni-ägg?

Om du är gravid kan du inte använda ett yoni ägg, eftersom det aktiverar mycket energi i kroppen. All den energin måste istället användas för att skapa en bebis. Vänta därför med att använda ditt yoni ägg 6-8 veckor efter födseln. Men om du har tidigare erfarenhet av att använda yoni ägg fram till din graviditet kan du använda det i max 15 minuter. Men om du vill vara helt säker, låt det vara eller prata med din barnmorska om det.

Om du har mens är det inte att rekommendera att använda ett ägg, då det vid denna tidpunkt finns en nedåtgående energi som inte bör störas. De dagar du inte blöder särskilt mycket kan du börja använda den igen. Men om du känner dig kallad att använda ett yoni ägg under dina första månblodsdagar, välj en liten eller medelstor storlek och var försiktig.

Om du precis har opererats i buk- eller bäckenområdet. Ge det tid att läka innan du börjar använda ett yoni ägg.

Om du har en spiral insatt. Det råder delade meningar om man kan träna med ett yoni ägg samtidigt som man har en spiral insatt. Vissa tycker att det är helt okej, eftersom spiraler är designade för att hantera vild sex, tamponger och dildos etc. Var dock extra försiktig eftersom när du arbetar med ett yoni ägg ökar blodtillförseln till livmodern, och det kan i sig göra att spole för att börja rotera eller mata ut. Det händer förmodligen bara i sällsynta fall, men bara för säkerhets skull, försök inte dra i snöret och lägga till vikt i ägget.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.