Bliv fri for spændinger i underlivet

Bli av med spänningar i underlivet

Vårt underliv är platsen i vår kropp där vi kan uppleva så mycket njutning och glädje. Det är här vi ansluter till vår sexuella energi, och när vi är i full kontakt fyller den oss med sexuell tillfredsställelse, vilket är en så viktig del av god hälsa och hög livskvalitet. Men det finns så många kvinnor idag som går i tysthet med problem och spänningar i nedre delen av magen, vilket kan göra livet väldigt trist och kallt och grått.

Problem med spänningar i underlivet är mycket vanliga

Faktum är att 16 procent av kvinnorna i åldrarna 40-60 och 50 % av kvinnorna över 75 har problem med inkontinens.

Upp till 50 % av kvinnorna som har fött barn utvecklar en nedsänkt bäckenbotten, även kallad genital framfall.

Och upp till 300 000 kvinnor vänder sig till läkaren varje år på grund av smärta i nedre delen av buken.

Orsaken till spänningar i buken

Många av dessa störningar kommer av många olika orsaker. Det kan komma akut på grund av en förlossning, operation, ett fall eller en olycka, men det kan också komma smygande med tiden, t.ex. på grund av stress, ett stillasittande jobb, eller för att du tränar för mycket och felaktigt, eller för att du helt enkelt har dålig hållning, bär en axelväska eller sitter med benen i kors eller hänger lite mer åt ena sidan av höften än den andra , när man står upprätt.

Allt detta kan resultera i ett bäcken som blir snett eller sitter fel. Den felaktiga positionen och dålig hållning kan skapa kroniska spänningar, smärta, minskad känsel och frånkoppling från din njutning och förmåga att få orgasm.

Kulturens inverkan på bukproblem

Vi lever i en kultur som har mycket fokus på prestation, konkurrens, tillväxt och handling, så att vi snabbt kan kopplas bort från vår underkropp och skapa spänningar och därmed felställning. Det är dock så viktigt att ta hand om vårt bäcken så att vi med tiden inte utvecklar magproblem som stressinkontinens och framfall.

Inkontinens

Det finns två olika typer av inkontinens: stressinkontinens och trängningsinkontinens.

Stressinkontinens innebär att du har en svag bäckenbotten, så när du antingen springer eller hoppar kan du ha svårt att hålla i urinen eller avföringen.

Trängningsinkontinens kommer akut, t.ex. om du bara sköter din dag slentrianmässigt, och sedan helt plötsligt måste du gå på toaletten akut, och om du inte klarar det, slutar du med att göra det i byxorna.

Dessa tillstånd är 100 % härdbara. Vid ansträngningsinkontinens är det bra att göra knipövningar, t.ex. med ett jadeägg. Men om du försöker göra knipövningar för trängningsinkontinens kan du mycket väl förvärra din situation. Trängningsinkontinens är spänningsbaserad. Det kommer från vaginism, bäckenbottensmärta, och det handlar om att lära sig att släppa spänningar, som pressar upp nerverna och skapar en miljö där ett akut tryck kommer på blåsan.

Om du har båda är det första steget avslappning och inriktning av bäckenet. Du ska inte börja fokusera på styrkeövningar med jadeägget eller gå runt med jadeägget utan istället ska du först stärka din bäckenbotten i AVSLAPPNING! Andas sedan in i bäckenet och aktivera nervsystemet i slidan för att slappna av och släppa taget.

Framfall

Både blåsan, livmodern och anus kan få framfall. Organen kommer dock aldrig att falla ut. Organen kan börja sjunka något ut ur livmoderhalsen och längre ner mot slidöppningen. Det är lindriga framfall som lätt kan läkas men mer avancerade framfall där organen faktiskt börjar hänga ur slidan kräver något mer, men med rätt hjälp och vägledning från en bäckenspecialist kan detta också förbättras, så att du får leva ett normalt liv som du älskar.

Smärta under sex

Kvinnor som har ont under sex kan i många år tiga om denna störning och har en stor känsla av skam och en känsla av att vara förstörd som kvinna.

Vulvadynia , en kronisk smärta i buken. Ständigt brännande, har svårt att sitta ner.

Vaginism eller vaginism är tillståndet där du har spänningar vid slidöppningen, så det är svårt att ha penetration och till och med föra in något i slidan.

Dessa förhållanden är mycket obehagliga och gör livet väldigt sorgligt.

Träning för att motverka spänningar i buken:

Bäckeninriktning

Många av dessa helt normala magproblem som stressinkontinens, framfall och bäckensmärtor och spänningar i buken kan faktiskt enkelt förebyggas och botas genom att rikta bäckenet och resten av kroppen. Ta tag i en sjukgymnast, kiropraktor, sjukgymnast eller osteopat som är specialiserad på bäckenproblematik, för du behöver inte gå igenom detta ensam, kära kvinna.

Bäckeninriktning är en av de viktigaste sakerna att göra för att få en frisk och avslappnad bäckenbotten. När du lär dig att rikta in ditt bäcken kommer du att öppna upp dig mycket mer i underlivet, skapa utrymme för nervtillförsel, vätska och blodflöde vilket gör att du kan slappna av mycket bättre, och därför få mycket mer kontakt med underlivet och därför får mycket mer av dina bäckenbottenövningar (t.ex. med ett jadeägg eller annat yoniägg) och bäckenavslappning (din fitta shavasana). Så du kan komma tillbaka till det naturliga njutbara tillståndet i ditt bäcken.

Den ska helst göra övningar för bäckenjustering varje dag. Du måste tänka på att du förmodligen har haft ditt tillstånd i många år, kanske decennier, och det kräver att du gör övningar varje dag för att sakta stödja din kropp för att komma tillbaka till läkning och njutning och balans igen. Det tar tid, så var konsekvent med dina övningar. Och självklart ta hjälp av en bäckenspecialist så att du får övningar som är precis fördelaktiga för din unika situation och tillstånd.

Jag skickar dig så mycket erotisk kärlek!

<3

Helen L.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.