Præ-menstruel? Lad den vilde kvinde komme til udtryk!

Premenstruell? Låt den vilda kvinnan uttrycka sig!

Den vilda kvinnan... Hon är nog gömd i många av oss – den råa, primala kvinnliga rösten inom oss som behöver utrymme, tid, vila och frihet för att uttrycka sig fullt ut.

Det är hon som rasar, skriker och galar.

Det är hon som uttrycker sina känslor, sin sorg, ilska och sin sexuella lust.

Men hon ses oftast som galen och i vissa fall galen. För samhället har ingen plats för henne. Hon knuffas undan, ignoreras, låses in eller till och med inlagd på sjukhus.

Men hon är särskilt gömd från oss själva.

Den mörka gudinnan, den som blodtörstig och vidrigt och fasansfullt förstör och förvandlar världar och föreställningar – det är hon som vi fruktar.

Hon är de gamla gudinnorna Kali, Medea och Hekate. Hon är Ursula från Den lilla sjöjungfrun.

Samhällets skam över den vilda kvinnan

Vi har alltid fruktat hennes destruktiva sidor, hennes sanningar och hennes önskningar. Så hon har lämnats med så mycket skam och skuld och avfärdats som sinnessjuk.

Hon ses som samhällsfarlig eftersom hon inte kan göra rätt, och därför stöts hon undan, avvisas, medicineras med antidepressiva, självskadebeteende, ätstörningar eller alkoholmissbruk.

Alla kvinnor har verkligen den vilda kvinnan inom sig, och du har förmodligen redan gjort bekantskap med henne.

Speciellt går hon berserk om vi inte lyssnar på henne i tid. Och med ett stressigt liv i ett samhälle som kräver mycket av oss som människor kan det hända ganska ofta.

My Crazy Woman-berättelse

När jag verkligen öppnade upp för min vilda kvinna, min inre Crazy Woman, för några år sedan gick jag igenom mitt svåraste ögonblick, då jag hade mycket ångest och obehag i underlivet.

Jag skrek, skakade och grät... och jag ville nästan slita ut min fitta för hon gav mig så mycket sorg och smärta.

Jag har inga svårigheter att känna min inre galna kvinna, men jag har nog lite svårt att förhindra hennes utbrott. För hon kommer väldigt ofta till uttryck i de perioder då jag inte gett mig själv tillräckligt med tid att slappna av, vara kreativ och sensuell.

PMS och menstruation

Det är särskilt i perioden ända fram till mens som den vilda kvinnan kan uttrycka sig.

För om vi inte tillåter oss själva att slappna av, lyssna inåt, vårda oss med sensualitet och egenvård och verkligen komma ner i kroppen precis innan mens, då bryter den vilda kvinnan igenom och skriker och skriker att nu är det dags att slappna av. !

Du känner förmodligen detta när du får en kort lunta, blir arg, arg, ledsen och deprimerad, eller kanske får du huvudvärk eller andra PMS-liknande symtom.

Den trevliga tjejen behöver den vilda kvinnan

Många av oss kvinnor är inte i harmoni med den vilda kvinnan inom oss.

Vissa kvinnor känner inte ens till den sidan av sig själva eftersom de har blivit så vana vid att leka trevliga tjejer och bara bete sig enligt normerna och vad samhället och deras familj, vänner eller partner bara förväntar sig av dem.

Att du är så rädd för att faktiskt uttrycka dig att du faktiskt förtrycker den vilda kvinnan och den djupa delen av dig själv.

Men egentligen är det väldigt svårt att underhålla fasaden i längden. Det är svårt att betvinga den vilda kvinnan för ibland vill hon bara ut.

Och om du har förträngt henne riktigt länge så kommer hon förmodligen att explodera.

Du kanske till och med upplever ett ögonblick a la tomtedrottningen Galadriel från Sagan om ringen, där hon blir helt galen för att hon vill äga den mäktiga ringen.

via GIPHY

Den vilda kvinnan... Låt henne uttrycka sig

Jag vill hjälpa dig att få kontakt med den vilda kvinnan och faktiskt bli vän med henne – så att du inte plötsligt får ett Galadriel-utbrott.

Sätt att helga den vilda kvinnan:

1) Drick en varm kopp te eller kakao med henne.

2) Dansa med henne till hårda trumslag.

3) Skaka på kroppen och skrik ut hennes röst, t.ex. över ett hav eller ner i en kudde.

4) Slå en kudde eller käke ute i en skog.

5) Låt henne veta att du finns där för henne genom att tillmötesgå hennes känslor, t.ex. skriv i en dagbok och få ut alla dina tankar och känslor på papper.

6) Lägg henne i mjuka filtar och kyssa hennes hår och säg kärleksfulla ord till henne.

7) Vila, meditera och sova.

8) Och när röda havet kommer, kom ihåg att hedra och helga det genom att erbjuda det till Moder Jord. Och tacka den mörka gudinnan för all visdom dessa upplevelser av smärta, sorg, lidande eller oro har gett dig.

Bli vän med dina skuggsidor

Ju tidigare du omfamnar din inre vilda kvinna, desto närmare kommer din relation att bli.

Hon är din skuggsida, din själsfrände.

Och med tiden kommer du att lära känna hennes signaler mycket bättre. Du kommer snabbare att känna när din vilda kvinna kommer till uttryck, och det blir en signal till dig att du behöver sakta ner och prioritera egenvård, kroppsberöring och sinnlig njutning.

Jag önskar dig en riktigt fin dag här i den mörka hösten.

Välsignad vare

<3

Helen L.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.