Forløsning af skam gennem selvnydelse

Förlossning av skammen genom njutningens konst

Njutning, ofta ett ämne höljt i hemlighet och skam, har potential att bli ett djupgående verktyg för sexuellt helande. Förutom sexuell njutning kan den hjälpa oss att bygga en djupare koppling till våra kroppar och befria oss från bördan av sexuell skam och stillastående energi.

Det är viktigt att förstå att om du upplever skuldkänslor eller skamkänslor relaterade till onani är du inte ensam om dessa känslor. Det är också viktigt att inse att det inte finns något skamligt med att ha sex med sig själv. Att acceptera detta faktum är det första steget mot att eliminera skam och negativa känslor.

Varför känner vi skam?

Vi vet alla att kvinnors sexualitet och nöje har tystats ihjäl i flera år. Detta beror ofta på kulturella, religiösa och moraliska skäl som har framställt kvinnors sexuella njutning som något smutsigt, farligt eller något som borde skämma ut kvinnor.

Kroppen minns och lagrar tidigare erfarenheter och känslor, både positiva och negativa. Om du någon gång under dina unga år ingjutit skam för att känna njutning i din kropp eller röra dig själv medan de vuxna tittade på, då kan detta fortplantas som skam och sexuell ångest i dina vuxna år.

Många av oss går omkring med djupa sår, sorg, skam och skuld. Vi bär omkring vad våra första älskare sa till oss, vi bär runt på jämförelser, övergrepp och mycket annat inombords.Ibland håller vi omedvetet skam från tidigare upplevelser och låter det omedvetet puttra inom oss. Om det förblir undertryckt tillräckligt länge kan dessa känslor manifesteras som fysiska eller känslomässiga blockeringar. Sådant att du motstår att ha intimitet med en partner eller att helt överlämna dig till din sexuella njutning och orgasmer. Kanske har du svårt att prata om dina behov, längtan och erotiska fantasier och/eller har svårt att ta kontroll i sängen.

Kan du känna igen detta? Om så är fallet, kan ditt liv styras av skam.

Traditionell kinesisk medicin perspektiv

I traditionell kinesisk medicin hänger känslor och energi ihop. Stagnerande känslor och energi kan störa flödet av Qi (livsenergi) i våra kroppar, vilket kan leda till "obalans" eller "obehag". Därför är det viktigt att upprätthålla ett hälsosamt energiflöde för det övergripande välbefinnandet. Skam är något som stör energiflödet. Skam är inte något som kommer inifrån dig, utan är något som har kommit utifrån.

Självnjutning är ett kraftfullt verktyg för att släppa skam

Självnjutning, när den utövas med avsikt och medvetenhet, kan vara ett kraftfullt sätt att släppa blockeringar och balansera flödet av energi inombords.

Och varför?

För att återta sin rätt att njuta av sin kropp som kvinna, att röra vid sig själv, att vara slampig, att vara en hora för sitt eget nöjes skull. Det är något som vi som kvinnor är mest nedvärderade för att vara! Vi utsätts för så mycket skam för att vi är en erotiskt fri tjej.

Vi kvinnor får sådana motstridiga budskap.

När vi växer upp blir vi tillsagda att inte klä oss sexuellt, att inte ha sex med någon och alla, eller en massa hemska saker kommer att hända om du går ut och är sexuell, fri, magnetisk, vacker och orgasmisk, nöjd och njutbar. .

Det finns så mycket rädsla i oss. Om du kysser flera pojkar på en natt eller kysser en tjej och en pojke eller två tjejer, då är du en hora, en hora, och dina vänner kommer att lämna dig. Du kommer att bli traumatiserad och övergiven.

Men å andra sidan får vi också höra att vi måste gifta oss med en man och så måste vi helt plötsligt vara riktigt sexuellt tillgängliga för dem. Du måste vara redo när de vill. Du måste få en orgasm vid rätt tidpunkt. Din kropp ska alltid vara orgasmisk för någon du älskar.

Det är så förvirrande. Den är skör. Vilken kropp kan göra det?

Egentligen är det bara fantastiskt hur vi som kvinnor kan fungera med alla dessa budskap. Dels får vi inte vara för sexuellt attraktiva, ha sex med mycket och njuta och vara kåta, vara för känsliga och ha för mycket känslor, inte vara för orgasmiska, inte ha sex med för många.. bla bla bla. Du kommer att dra åt helvete, något hemskt kommer att hända, du kommer att bli gravid, du kommer att få en STD, ingen man kommer att vilja ha dig bla bla bla. Var bara inte sexuell alls. Och så plötsligt, när du kommer in i ett långvarigt förhållande, måste du vara sexuell när din partner vill, och till och med vara sexuell efter att ha fått barn, och allt det där. Och samtidigt måste man också kunna sköta hus, barn och ett heltidsarbete. Det är en så stor press på vår kropp och psyke, och i mindre eller större utsträckning är det något som vi försöker uthärda, eller så är det något som sitter omedvetet i oss på grund av vår kultur och uppväxt.

Så en del av resan för att frigöra skam är 1) att bli medveten om de lager som finns där på grund av denna uppväxt och kultur. 2) Det handlar om att möta din sexuella eld, din önskan att bli vild, att bli riktigt sexuell.

Vikten av att få de nödvändiga verktygen för att förlösa skammen

Mycket sällan, om någonsin, introduceras vi till tekniker som kan hjälpa oss att släppa taget om dessa saker. Och varför inte egentligen? Eftersom det är din vagina, det är din kropp, livmoder, äggstockar, eller om du har fått dessa borttagna genom operation, så är det ditt energiska könsorgan inom dig. Så varför inte få befogenhet att släppa all denna skam, skuld och trauma?

Det är så stärkande för oss kvinnor, eftersom vi ofta och väldigt lätt tar på oss en historia omkring oss själva som "trasiga", eller att vi alla är traumatiserade, svaga, vi är alla offer.

Majoriteten av kvinnor har någon gång i livet eller kommer någon gång i livet att uppleva övergrepp eller känna sig trasiga, uppleva trauma eller har försökt ha sex för nöjes skull men istället upplevt smärta. Men varje del av dessa är något som vi också har ärvt från tidigare generationer, och det finns en kärna av dessa som ständigt söker stärkas för att förvandla den tillbaka till frihet och njutning. För frihet och njutning är vår förstfödslorätt, så det är verkligen vad vi alla innerst inne vet är möjligt och som vi naturligt strävar mot. Men vi kan bara göra det, skapa denna transformation, om vi har de nödvändiga verktygen.

6 tips för att släppa skam genom självnjutning

1. Omfamna dig själv med kärlek:

Börja din självnjutningsresa genom att släppa alla fördomar och självkritik. Istället närma dig dig själv med medkänsla och nyfikenhet. Inse att din njutningsövning är en handling av självkärlek och nyfiken utforskning, och vilken skam och skuld som än kan uppstå är inte från dig, utan är något som kommer utifrån dig själv från samhället eller din familj.

2. Engagera alla dina sinnen:

När du dyker in i självnjutning, fokusera på att vara närvarande i din kropp. Lägg märke till sensationerna som uppstår och möt var och en med uppmärksamhet och kärlek. På så sätt kan du gradvis släppa alla ackumulerade spänningar eller känslor.

3. Öppna konversation:

Underskatta inte den helande kraften i att dela dina erfarenheter med dina flickvänner och systerskap. Öppna samtal om nöje och sex kan hjälpa till att normalisera ämnet, minska stigmatisering och skapa en stödjande miljö för självupptäckt och helande.

4. Gå in i njutning och glädje

Kom ihåg att njutning och glädje är din förstfödslorätt. När du utforskar självnöje, tillåt dig själv att omfamna de positiva känslorna. De kan fungera som ett ljus som guidar dig mot en hälsosammare och lyckligare relation med dig själv.

5. Kristalldildons roll

Om du vill ta din resa av självupptäckt, helande och självkärlek till nästa nivå, överväg att inkludera en kristalldildo i din träning. Dessa vackra kristaller kan förbättra din anslutning till din kropp och ditt nöje och fungera som kraftfulla guider på din väg till självkärlek och helande. För att utforska dina alternativ besök Goddess Temples urval av kristalldildos här .

6. Ta tillbaka dig själv som ett slut

Det som håller så många av oss tillbaka är skammen som lagts över den erotiskt fria vilda kvinnan. Den som tycker om sex, den som älskar att bli knullad djupt och djupt in i sin kärna. Det är hon som är förtryckt av all den skammen. Så släpp henne fri! Det behöver inte se ut på ett visst sätt.

För det som är så galet med vår kultur är att vi har programmerats att det enda sättet som en snygging eller en slampa ser ut är i en kort kjol, lårhöga svarta läderstövlar, höga klackar och kanske dyra underkläder. Men det kan se ut precis som du vill. Varje kvinna har sina egna unika erotiska fantasier och önskningar, sin egen unika sexiga utstrålning och sitt eget unika orgasmiska uttryck. Det kan se ut precis som du tror. Så låt inte världen berätta för dig hur din sexualitet ser ut. Du utforskar och upplever själv hur din sexualitet ser ut.

Och det intressanta är att det kan bli lättare att släppa och alla de där lager av skam och skuld om vi också har tillåtit oss själva att omfamna denna starkt råa sexiga del av oss. Att återta sig själv som ett mål är verkligen kraftfullt och viktigt.

6. Återställ språket för kvinnors sexualitet

Slampa är det engelska ordet för en kvinna som har en stor sexuell aptit.

Det finns också ordet sköka eller hora, som används som en stor förolämpning för en kvinna som är prostituerad eller som ägnar sig åt otukt. Horor har faktiskt en väldigt speciell betydelse. På engelska heter det "hora", och det intressanta är att man i gamla texter har funnit att "hora" betyder "grotta", "kruka" eller "livmoder", "livmoder".

Är det inte riktigt intressant att det finns så mycket skam kring feminin sexualitet i vår värld att de faktiskt har format om ett ord för det kvinnliga könet till att vara det mest nedlåtande ordet för en kvinna idag. Det fick mig att tänka på att patriarkatet i så hög grad har förvandlat så vackra ord för det kvinnliga könet till något så skamligt och nedlåtande.

Språket är så kraftfullt och det är det som skapar vår verklighet, därför är det så viktigt att vi också återtar vårt språk och orden för vårt kvinnliga kön och sexualitet. Precis som ordet "fitta" också har besmittats med så mycket skam på grund av porrvärlden, använder jag ordet medvetet för att skapa en ny betydelse, precis som att engagera sig i "hora" inte behöver vara negativt, utan faktiskt kan vara ett vackert ord. Det är ett uttryck för en kvinnas sexualitet. Ordet har kan beteckna vår livmoderportal, vår heliga feminina portal och behållare som håller våra feminina kreativa krafter för att skapa ett barn, och som är den heliga portalen till något högre inom oss, våra orgasmer, vår njutning, portalen till det gudomliga.

Så jag vill att du med din onaniövning ska se dig själv, din fitta, din livmoder, din lust att otukta, dina erotiska begär, dina orgasmer – se dem som just det, som heliga och gudomliga. Att du är förkroppsligandet av gudinnan själv! Och det finns ingen skam eller skuld i det, för du föddes för att vara sexuellt mäktig, så därför, kära vackra kvinna, önskar jag att du firar och hedrar dig och ger dig full tillåtelse att omfamna dig själv som en sexgudinna, eftersom du föddes till att vara.

Vill du uppleva en djupare koppling till din kropp, frigöra dig från sexuell skam och stillastående energi, och bygga en hälsosammare och mer intim relation med dig själv? Då är gudinnatemplets onlinekurs Afrodites ros något för dig!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.