Gudindekost – øget sexlyst og hormoner i balance

Gudinnans kost – ökad sexlust och hormoner i balans

En tumregel för häpnadsväckande orgasmer: Om din mat inte ger dig mungaser, kommer du med största sannolikhet inte att uppleva dem i sängen heller!

Jag har länge svurit till vegansk kost. I hela 10 år har jag inte rört djurkött och i 6 av dessa år har jag varit strikt vegan. Men i 7 år av den här tiden har jag inte haft någon sexlust eller sexuell tillfredsställelse. En tillfällighet? Jag tror inte.

Jag har länge velat prata om kost på min blogg, och jag har länge velat skapa ett avsnitt på min sida för vad jag skulle kalla gudinnans kost full av frukt och grönsaker. Men jag har helt enkelt inte kunnat förmå mig att förespråka den växtbaserade kosten eftersom jag inte vill främja en diet som jag helt enkelt inte har kunnat få till att fungera för mig själv. Jag kan bara hjälpa andra om jag också har hjälpt mig själv först.

Jag slutade äta kött 2009 för djurens skull. Så jag har varit anti-köttätare av etiska skäl. Samtidigt blev jag influerad av veganer på YouTube, forskning och växtbaserade läkare som pratade om den växtbaserade kosten som den idealiska kosten för människokroppen och att vi verkligen är 100% växtätare och inget annat. Jag blev övertygad om att jag faktiskt kunde bli vackrare, ungdomligare och gladare på en växtbaserad kost, så det var ännu mer vettigt att bli 100% vegan. Jag invaggades att tro att den växtbaserade kosten var den hälsosammaste i världen. Jag kände mig också extra ungdomlig och sprudlande till att börja med, speciellt med mycket frukt. Jag läkte mina hudproblem och fick lite mer energi och bättre fysisk prestation i min löpning och styrketräning. Men med tiden började min hälsa bara bli sämre och sämre och min sexlust försvann från det ena ögonblicket till det andra när jag slutade p-piller och fick en kopparspiral - jag hade inte ätit kött på tre år vid det laget och mycket brist på animaliska produkter i allmänhet.

Jag blev så hängiven att rädda djuren när jag såg all kunskap om hur hälsosam en växtbaserad kost skulle vara, så jag tyckte att det var helt onödigt att äta dem. Djuren som jag alltid har älskat. Jag är en stor djurvän, så det självklara valet var förstås att sluta äta dem och deras mjölk och ägg – för jag ville absolut inte bidra till onödigt lidande och misshandel av dem.

Däremot har jag blivit klokare. Efter att jag arbetat flitigt i över 2 år med min egen sexuella healing på det mer terapeutiska, andliga och fysiska planet med traumafrigörelse, jadeäggövningar och yonimapping, har jag upptäckt att det saknas en bit i det stora pussel. Jag har inte fått tillbaka min sexuella lust och orgasmer från att göra alla dessa övningar, meditationer och andningsövningar. Det gav mig hopp, men inte återhämtning. Men det har berott på att min kropp helt enkelt har varit så undernärd och på väg att bryta ner sig själv. Min kropp har definitivt jobbat övertid och har inte haft tillräckligt med näring och byggstenar för att behålla min sexualitet. Jag tror faktiskt inte ens att kroppen kunde fatta att jag potentiellt skulle kunna bli gravid när jag inte ens kunde mata mig själv, så vad var poängen med att kroppen gav mig en stor sexlust.

Jag försökte under den senaste tiden av min veganism att införliva mer protein och fett från växter och många fler kosttillskott. Jag blev faktiskt så ur det av att känna mig så sexuellt frustrerad att jag grät inför kostuppgiftsbiträdet på Matas! Ha ha. Jag var väldigt mentalt ur balans och mycket lätt rörd till tårar hela tiden. Jag kände mig väldigt sliten.

Och eftersom tillskotten, jättenattljusolja, algolja, nötter, frön, bönor, linser, kokos och avokado inte hjälpte min libido, insåg jag att den växtbaserade kosten inte fungerade för mig och verkligen aldrig har gjort det.

Egentligen borde en diet inte vara så svår att genomföra att man behöver en dietist och en massa kosttillskott att genomföra. Att äta borde inte vara en så stor sak och göras med stor strategisk känsla, men att äta borde vara enkelt och enkelt; du ska bara kunna äta och sedan glömma det igen.

Egentligen ser jag den veganska kosten som direkt farlig och inte näringsrik för människokroppen, åtminstone inte i längden – och absolut inte för en kvinna som vill uppleva häpnadsväckande stadier av orgasmer och sexuell extas under hela sitt liv!

Gudinnadieten är en diet med fokus på njutning.

Här är dieten jag svär vid nu. Det är en diet som ger dig näring och ger dig gaser i munnen. The Goddess Diet är inte en specifik diet, utan egentligen mer en diet som dikteras av vad din gudinnakropp säger till dig. Det handlar om att lyssna på din egen kropp och märka vad den behöver för att du ska bli glad, mätt och nöjd.

Jag upptäckte efter att jag slutade vara vegan att jag faktiskt hade ätit mycket smaklös mat i så många år. I så många år berövade jag mig själv nöjet att äta.

Efter att jag återinförde djurnäring i min kost är det fantastiskt hur mycket matglädje och kulinarisk njutning jag har upplevt. Som vegan tänkte jag egentligen bara på mat som näring, men jag visste inte riktigt att det var en viktig del för att få glädje och livsnjutning. Att äta är så sensuellt, och det är något vi gör varje dag, och mat är det som är kroppens byggstenar, så självklart måste vi äta något som ger oss njutning och glädje.

Att äta animaliskt fett från fisk, kött och kyckling har varit en nästan orgasmisk upplevelse – eftersom hela min kropp och hjärna lyste upp av det.

The Goddess Diet handlar inte om begränsning, utan om glädje och njutning. Fokus ligger på oförädlade livsmedel som ligger så nära naturen som möjligt. Och fokus ligger på mat som ger sexuell lust och fertilitet och njutning.

De första viktiga livsmedel för ökad sexlust är:

Fisk:

Det är så viktigt för den sexuella funktionen att få i sig mycket nyttigt fett, och det räcker inte att bara få det från en växtbaserad version i chiafrön eller linfrön. Som gudinnor behöver vi också få den från animaliskt ursprung och så ren som möjligt, det vill säga fet fisk från vild fångst eller ekologisk odling. Som vegan trodde jag att det inte fanns något som hette "hälsosamt fett", så jag hatade verkligen allt fett, så mycket att jag var rädd för att äta nötter, avokado och olivolja. Men som jag nu vet är fett extremt viktigt för produktionen av kroppens hormoner och därför de hormoner som måste användas för att skapa sexuell njutning och orgasmer. Så fyll på med fet fisk, t.ex. lax – och känn den ökade produktionen av glada hormoner i hjärnan och för din libido.

Ägg:

Jag trodde alltid som vegan att ägg var lika ohälsosamt som att röka cigaretter och var äckligt. Men ägg är sprängfyllda med proteiner och vitaminer B5 och B6, som är viktiga för hormonbalansen och för att minska stresshormonerna. Ägg är en symbol för fertilitet och har alltid funnits i många gamla samhällen. Och med goda skäl. Eftersom ägg innehåller så mycket näring för människokroppen, bl.a. aminosyran L-arginin, hjälper till att upprätthålla en hälsosam sexlust och längre upphetsning. Särskilt rå äggula är väldigt näringsrik. Men hur är det med kolesterol? Faktum är att i min forskning har jag funnit att kolesterol är extremt viktigt för hormonproduktionen och därför produktionen av de hormoner som ansvarar för sexuell upphetsning och sexuell njutning. Naturligtvis kan du få för mycket av det, så allt med måtta. Inte mer än 2 ägg per dag.

Honung:

Honung är ett gammalt afrodisiakum och innehåller bor, som hjälper till att reglera hormoner, och kväveoxid, som frigörs naturligt under sexuell upphetsning.

Jordgubbe:

Även om jag inte längre är vegan betyder det inte att jag har gett upp frukt och grönt. Långt ifrån. Frukt är en sann gudinna mat. Särskilt bär är fulla av antioxidanter och vitaminer. Jordgubbsrätten är med goda skäl tillägnad kärleksgudinnan Freja från den nordiska mytologin. Jordgubbar är rika på C-vitamin och har en hög nivå av järn och kalcium, vilket hjälper till att öka energin och sexlusten.

Choklad:

Och medan vi håller på kan du lika bra som en sensuell kvinna doppa jordgubbsrätten i lite chokladfondue och mata den till din älskare eller dig själv. Eller drick det i en kakaoceremoni med andra sensuella kvinnor. Kakao och d.v.s. mörk choklad är en förförelsemat. Den innehåller magnesium, som i små mängder gör dig avslappnad. Kakao tros påverka hjärnans signalsubstanser, vilket kan få humöret att stiga. Men allt med måtta. För mycket kan ge motsatt effekt med för mycket energi, huvudvärk och hjärtklappning.

Ananas:

Jag inkl. ananas eftersom det ger dina slidvätskor en riktigt fin söt smak. När din älskare tillfredsställer dig oralt och dricker dina vätskor, blir upplevelsen mycket mer njutbar och sensuell och stygg. Mango har också samma effekt - baserat på erfarenhet! Luscious frukt handlar om att hålla dig våt, fuktig och söt mellan benen.

Nötter:

Nötter är packade med bra egenskaper som kan skjuta i höjden din aptit. De innehåller vitamin B1, som hjälper till att stimulera signaler mellan hjärnan och könsorganen, vilket kan hjälpa till att få vätskorna att flöda. Vitamin E är också viktigt för sexlusten och finns i hasselnötter, valnötter, mandel, jordnötter och pistagenötter. Vi får dock inte glömma zink, som är en viktig del av sexlust och sexuell upphetsning. Zink ökar produktionen av testosteron, vilket är nödvändigt för att ha rätt sexuell uthållighet och energi. Detsamma gäller magnesium som är bra för hormonbalansen och ett hälsosamt sexliv.

Rödvin:

Alkohol i stora mängder är en katastrof för libido, men ett eller två glas rött vin kan faktiskt få dig i rätt sexig stämning. Gör dig avslappnad, släpp spänningar och höj stämningen för en fräck erotisk kväll och natt med din utvalda älskare.

Rött kött:

När någon som jag varit vegan i 6 år och dessförinnan 4 år utan kött kan man kanske föreställa sig hur det var att äta kött för första gången igen - efter 10 år utan det. Nej, jag fick inte ont i magen, men det var som att bli tankad med näring, som att komma tillbaka till livet och som att komma tillbaka från de döda. Som om en portion glada substanser sköts in i min kropp, livsglädje. Men det är också precis vad rött kött från kor ger dig – livsenergi.

Det är nog en stor klyscha att säga, men rött kött är direkt förknippat med sex och virilitet. Det var inte helt fel av mig att skriva en hel masteruppsats om att kött och sex går hand i hand. Jag använde till och med ordet "karnofili" för att hävda att människor äter kött för smak och att det är kopplat till en form av sexuell konsumtion av det unga djuret. Jag hävdade att det är en orättvisa att äta djur på grund av smak, och att det nästan är ett sexuellt övergrepp på djuret, just för att rött kött är ett sådant sexuellt ätande. Och det är varför!

Rött kött ökar sexlusten avsevärt. Folk äter alltså inte bara rött kött för smakens skull, utan för att vi helt enkelt blir så glada av det på grund av den näring och den ökade livsglädje det tillför kroppen!

Rött kött är laddat med protein, järn, zink och andra viktiga näringsämnen som är viktiga för att uppleva stora tillfredsställande orgasmer. Kött från (kom ihåg) gräsmatade kor är det som kommer att boosta dina glada hormoner och öka din sexlust, eftersom rött kött har B-vitaminer och aminosyror som ökar ditt humör.

Kött är också rikt på järn. Om din järnhalt är för låg känner du dig med största sannolikhet väldigt trött (anemi) och har som ett resultat lägre sexlust och har svårt att bli sexuellt upphetsad. Generellt kommer kroppen automatiskt att undvika att ge näring och blodtillförsel till könsorganen om du saknar livsviktiga näringsämnen, eftersom kroppen istället bara fokuserar på att hålla dig vid liv.

Rött kött är också rikt på zink, som hjälper till att producera det manliga könshormonet testosteron, som kvinnor också behöver för att öka sexlusten och behålla fertiliteten.

Växt eller djur

Detta var en serie livsmedel som är förknippade med en hög sexlust. Om du vill äta kött eller inte är såklart upp till dig.

Nyckeln är att lyssna på din egen vackra gudinnakropp! Hon vet bäst.

Ibland behöver man bara rengöra, vilket en växtbaserad kost är riktigt bra för. Växter är människans medicin. En ren växtbaserad kost är en bra rengöring, men jag tror inte att det är bra i längden. Vi vill helst inte rensa bort våra inre organ.

Jag ser därför inte veganism som en livslång kost, utan snarare en filosofi, vilket är en underbart vacker idé, men i praktiken fungerar det bara inte. Den veganska kosten är därför mer en faste- eller reningskur.

Jag tror att efter rengöring med en vegansk kost är det nödvändigt att införliva en del hälsosamma animaliska livsmedel, just för att få animaliskt fett och protein för att bygga upp kroppen och för att bibehålla energi, vitalitet, läkning och styrka.

Djurfoder är NÄRING och BYGGSTETAR för kroppen

Växtfoder är RENGÖRING och kroppens MEDICIN

Om du väljer att äta kött, behåll respekten och förståelsen för att det är ett liv du tar så att du kan leva i gengäld. Välj köttet där djuren har levt naturliga liv under bar himmel, fått solsken och livnärt sig på gräs. Om möjligt, köp från en liten familjeägd ekologisk gård där du har besökt platsen och träffat djuren. Naturligtvis är det lättare att köpa ansiktslösa djur i snabbköpet jämfört med sorgen över att se djuren som kommer att dödas för din mat. Men jag tror att det är viktigt att se djuren för att behålla respekten och förståelsen för att det faktiskt är ett liv man tar, och inte bara "kött". Om möjligt kan det också vara bra att köpa i stora mängder, det vill säga ett helt djur i taget för att undvika slöseri - slöseri med liv, mat, lidande och resurser. (*Mitt djurälskande hjärta kröp bara av detta, men tror verkligen att det hjälper till att minska lidande*)

Djur är kännande varelser och var och en har sin egen personlighet, och de förtjänar vår respekt och hänsyn när vi väljer att livnära oss på dem. Som sensuella kvinnor är det vår plikt att skicka helande, kärlek och vårt tack till djuren som vi äter och får näring av. Inte överlämna det för smak, bekvämlighet, vanor, traditioner och girighet, utan snarare för en nödvändighet för ens egen hälsa, näring och livsnjutning.

Jag är fortfarande en stor förespråkare för djuren, men jag håller inte med om att detta innebär undernäring för människor aka en strikt vegansk kost i längden. Jag förstår nu att en 100% växtbaserad kost inte fungerar för alla, varför jag tycker att det är värdelöst (och till och med hälsoskadligt!) att prata om veganism. Fokus bör istället ligga på ökad respekt och förståelse för den näring vi behöver både från växter (som medicin) och från djur (som näring). Därför bör fokus ligga på att ge djur och natur respekt och rätt behandling innan de hamnar som vår födokälla. Istället för att äta misshandlade djur, välj kvalitet framför kvantitet.

Jag tror att en ekologisk kost med en blandning av växter och djur är den hälsosammaste kosten för en kvinna som vill ha en hälsosam sexlust och en hälsosam, stark, levande kropp.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.