Hvad har p-piller gjort ved kvinder?

Vad har p-piller gjort med kvinnor?

Biverkningar av p-piller

P-piller har nästan blivit en normal grej, en universell grej för tjejer att äta idag i en sådan utsträckning att man nästan inte ifrågasätter dem. Det gjorde jag i alla fall inte när jag själv fick recept på dem. Jag var 17 år och hade fått min första pojkvän, så min läkare såg det nästan som nästa naturliga steg i processen att bli kvinna, att jag då skulle ta p-piller för att skydda mot graviditet.

P-piller ses nästan av många läkare som en naturlig, universell del av att bli kvinna. Så det var nästan helt naturligt att bara behöva ta p-piller och jag tror nästan också att det var något moget med att ta dem. Jag var nästan stolt över att jag tog dem.

Så jag tänkte inte så mycket på det faktum att p-piller faktiskt är konstgjorda hormoner steroider för kvinnor. P-piller är konstgjorda hormoner – det får vi inte glömma! P-pillren gör att kroppens egen naturliga hormonproduktion går i dvala till förmån för en artificiell i sitt slag. De tar bort vår koppling till vår menstruationscykel och vår egen kropps hormonproduktion.

Därför tycker jag att det är så viktigt att prata om biverkningar av p-piller. I det här blogginlägget vill jag ifrågasätta p-piller.

P-piller och dess invanda del av en tonårstjejs liv

När vi som ung tonårstjej går på p-piller har vi ännu inte fått en förståelse och visshet om vår egen menscykel, visdom om sex och erotik och vår egen koppling till vår kvinnliga kropp. Allt är nytt och spännande. Men vad p-piller gör är att ta bort den visdomen, den kopplingen, den naturliga kopplingen och ersätta den med en kemisk i sitt slag.

P-piller är så inarbetade i vår kultur idag att flickor i gymnasiet eller till och med grundskolan börjar på dem och stannar på dem i fyra, fem eller tio år eller till och med 15 och 20 år framöver. Det är inte särskilt ovanligt att en kvinna går på p-piller från 18 till 35 års ålder och det är därför under den period då en kvinna är på topp när det gäller fertilitet som hon ska bli gravid och bära barn.

P-piller undertryckande av naturliga menstruationer

P-piller tas nästan som ett annat säljande vitaminpiller. Egentligen är det många tjejer som ser p-piller som något bra, en universell sak som hjälper till att göra cykeln lättare, tar bort hudproblem, minskar mensvärk och helt enkelt ger större kontroll över mens. Man kan trots allt trycka ner mens helt med p-piller om man vill, och många tjejer ifrågasätter det inte, för mens har länge varit tabu och setts som något äckligt, som "shit" och som något, som bara har att övervinnas eller helt tas bort eftersom det kan orsaka så mycket obehag. Jag har pratat om mens i andra videos, så det ska jag inte göra just här.

Men du måste verkligen veta att även om du kan undertrycka din mens med p-piller, så dämpar p-piller faktiskt menstruationen oavsett vad. För den mens du har när du går på p-piller är det en falsk mens. Det är ingen naturlig blödning, men det är en blödning som uppstår när du slutar ta p-piller under de obligatoriska sju dagarna under din p-pillercykel. Det är en blödning som uppstår genom ett kemiskt uttag. När du slutar under den perioden att lägga in kemi i din kropp, då kommer blödningen.

P-piller och konstgjord cykel

De konstgjorda hormonerna i p-piller och även i andra hormonella former av preventivmedel lurar faktiskt kroppen att tro att den är gravid hela tiden. Läkemedlet tar kontroll över fortplantningsprocessen genom att livmoderhalsvätskan förtjockas så att spermier inte kan komma in och ägglossning inte inträffar alls.

När du går på p-piller är din cykel exakt 28 dagar, även om det sällan är så i naturen. Naturligtvis kommer en kvinnas cykel att fluktuera från cykel till cykel. Det kan vara mellan 26 och 32 dagar, men vissa har också en cykel på upp till 40 och 50 dagar. Även om det kan kännas bekvämt och lätt att ha en cykel som är exakt 28 dagar, är det definitivt inte naturligt. Och det finns en enorm förlust som många kvinnor inser idag, nämligen att p-piller över tid förvandlar kroppen till en effektiv liten infertil maskin .

P-pillret berövar en kvinna hennes koppling till sin kropp och biologi

Faktum är att p-piller ger kvinnor kontroll över sina kroppar för första gången någonsin i historien. Man kan se det som en del av kvinnornas frigörelse, att vi har fått mer kontroll över våra kroppar och att vi kan vara som männen; vi behöver inte bli gravida. Visst gör p-piller att man kan ha sex hela tiden, utan att behöva tänka på graviditeten, vilket såklart kan vara en stor fördel, men vad ger vi upp med att göra det egentligen?

Vad många kvinnor inser idag är att p-piller faktiskt får oss att glömma vår biologi: att vara kvinna, att vara en fertil kvinna som naturligt har ägglossning, blöder och går igenom olika faser av sin cykel. Och när man har gått på p-piller sedan man var tonåring och får reda på att man vill bli gravid, t.ex. efter att du har avslutat din utbildning, fått ett bra jobb, tjänar tillräckligt för att försörja en familj och vara en bra mamma och självklart har hittat en man. Det kan hända på 30-talet och då slutar du p-piller. Det är här dilemmat uppstår! Nämligen att man har svårt att bli gravid!

Plötsligt har oron från tonåren över graviditeten förändrats från att bli gravid, "åh nej är jag gravid?" till faktiskt rädslan för om man överhuvudtaget kan bli gravid! Och så är det det faktum att många kvinnor måste gå igenom fertilitetsbehandling, som vi ser idag.

Så den indirekta bieffekten av p-piller är att det förvandlar fertila friska levande kvinnor till infertila maskiner. Men ännu mer, det har skapat en enorm industri, läkemedelsindustrin, som tjänar pengar på kvinnors reproduktionssystem. Och är det sann kvinnofrigörelse?

Du har ett val!

Som tjej har du ett val. Du behöver inte vara rädd för graviditeten - hela tiden, för du kan verkligen inte bli gravid hela tiden under din cykel. Det finns en period i din cykel från under din mens till 4-6 dagar före ägglossning när sannolikheten att bli gravid är väldigt mycket låg. Så det finns vissa dagar i din cykel där sannolikheten att bli gravid är nästan obefintlig, så varför i helvete har vi inte fått veta det av vår läkare?

Visdomen i din vackra magiska feminina cykel tar pillret ifrån dig – i mycket ung ålder. Och det tycker jag är synd.

P-piller driver också på vår förståelse av att vara fertila biologiska feminina varelser

P-piller har skapat en generation tjejer som saknar kontakt med sin biologiska kropp och därmed också vår koppling till vår natur. Det är naturligt för en kvinna att kunna skapa, att kunna skapa med sin livmoder, att bli befruktad och skapa ett barn. Det är väldigt naturligt och vi måste inse att det är möjligt att bli gravid när vi har sex med en manlig person. Det är en kvinnas natur att bli gravid.

Samhället idag dikterar nästan att vi alla måste utbilda oss, gå i skolan, arbeta, tjäna pengar... Det spelar ingen roll om vi är kvinnor eller män, vi måste alla arbeta. Men i äldre tider var kvinnans roll inte att försörja och vara aktiv hela tiden utan hennes roll var att ta hand om hemmet, ta hand om barnen, laga mat och helt enkelt vara i hennes kropp, vara i naturen, amma henne barn, vara med andra kvinnor och ta hand om familjen. Och det betyder inte att kvinnan är förtryckt på det sättet. Men att hon är i djup koppling till sitt eget kretslopp och sin kropps visdom istället för att hela tiden behöva pressa sin kropp för att vara man när vi inte är det. Vi går igenom ebb och flod varje cykel, upp och ner, in och ut, vi drar ihop oss och expanderar, vi är väldigt extroverta under ägglossningen och sedan introverta under menstruationen. Vi flödar helt enkelt med energierna som finns i vårt eget universum i vår livmoder.

Det som händer med p-piller och andra hormonella former av preventivmedel är att det har tagit bort vår koppling till vår kropp. Det gör att vi nästan har blivit mer maskulina varelser som kan vara aktiva hela tiden. Vi kan ha sex hela tiden utan att bli gravida. Vi kan jobba hela tiden. En tjej på p-piller går inte igenom de 4 faserna av sin cykel på samma sätt, där du är på din högsta energi under ägglossningen och väldigt låg i din energi under mens. När du går på p-piller är du inte på samma sätt i kontakt med din kropps inre rytm – och just det i sig kan ge dig en känsla av depression.

P-piller och minskad sexlust och känslighet

En bieffekt av p-piller och andra hormonella former av preventivmedel är egentligen depression och även minskad sexlust och minskad känslighet. Det kan bero på de konstgjorda hormonerna, men också på att p-piller ökar koppar i kroppen och skapar mineral- och hormonobalans.

P-piller påverkar också den koppling en kvinna kan ha med sin partner. P-piller sägs förändra en kvinnas attraktionskraft. De konstgjorda hormonerna får dig faktiskt att ändra vad du attraheras av. Det betyder att om du är på p-piller just nu och träffar en kille du attraheras av. Då kan det faktiskt bara vara p-piller som gör att man blir attraherad av just den typen av kille. P-piller ändrar attraktion så mycket att du faktiskt kan sluta attraheras av din partner när du äntligen slutar använda p-piller. Vilket inte alls är bra för dig eller männen.

Effekterna av p-piller på pojkar och män

Psykologiskt kan även pojkar och män påverkas av att kvinnor äter p-piller hela tiden och därför inte kan bli gravida. Det tränar män att kunna ejakulera när de vill. Det berövar dem därför konsten att lära sig att kontrollera sin egen utlösning, vilket i längden gör att de faktiskt orkar sämre under sex. Att ta p-piller tar också bort sårbarheten under sex, som du vill vara där för att verkligen få en intim, fantastisk orgasmisk upplevelse med din partner. P-piller har gjort att man bara kan ha sex till höger och vänster, både för att man är skyddad mot graviditet, givetvis inte mot könssjukdomar, men man är inte heller i kontakt med sin kropp på samma sätt som om man gjort inte ta p-piller, och det kan faktiskt få dig att göra vissa val, gå och lägga dig med någon du inte hade gått och lagt dig med om du hade bättre kontakt med dig själv och din kropp och livmoder.

Jag ser liksom att ta p-piller och hormonella preventivmedel som ett sätt att ta bort kvinnan från hennes reproduktionssystem och förvirra henne och få henne att liksom anpassa sig till vad samhället vill att hon ska göra, nämligen att skaffa sig en utbildning och arbeta i en likgiltigt jobb. Många unga, inkl. själv, kan gå runt kanske lite förvirrad över vad jag ska göra med ditt liv, kan inte riktigt hitta din plats. Det finns så mycket att uppnå, gå i skolan och utbilda dig själv, att det som verkligen betyder något skjuts i bakgrunden. Det är mycket fokus på sup och fest, vilket det såklart också ska finnas plats för. Men jag menar bara att jag tror att vi har kommit ganska långt bort från vår natur och biologi i en sådan utsträckning att det kan ta bort vårt verkliga syfte i livet, och det måste vara att bilda sunda kärleksfulla relationer med varandra och skapa en familj . Och som jag ser det tycker jag att det är så mycket dramatik bland oss ​​tjejer. När det är minsta oenighet eller diskussion är det så lätt att säga att man aldrig vill ses igen, och jag tror nästan att dramatiken som kan utspela sig mellan tjejer kommer av att vi är påverkade av dessa steroider, p-piller och hormoner. -baserade preventivmedel, och det kommer också av att vi har kopparspiraler, eftersom kopparspiraler också är hormonbaserade och skruvar upp våra hormoner och kroppar big time. Och det kan mycket väl vara så att du har hört att kopparspiraler är naturliga och hormonfria, men det är de faktiskt inte alls, och jag har också pratat om 'varför' av det i andra blogginlägg , så jag ska inte utveckla på det här.

Låt mig veta vad du tycker? Vilken form av preventivmedel använder du eller funderar du på? Du kan läsa mycket mer om min erfarenhet av olika former av preventivmedel i länkarna nedan.

Jag gillar speciellt cykeldatorn Daysy .

Jag sänder dig så mycket erotisk kärlek på ditt sätt!

<3

Helen L.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.