Nyd din menstruation med disse 5 ritualer!

Njut av din mens med dessa 5 ritualer!

Menstruation är en av de mest naturliga och normala sakerna för en tjej. Men det är något som vi inte pratar så mycket om eller utbildar unga tjejer i. Det enda vi får höra när vi får vår första mens som tjej är att "här är några bindor eller tamponger".

Jag minns första gången jag fick mens vid 11, jag grät för att jag inte ville bli vuxen. Jag pratade inte så mycket med mamma om det utan det var mer min syster som berättade om det eftersom hon fick sin första mens 3 månader före mig. Jag fick ett binda och några cykler senare lärde jag mig hur man sätter in en tampong.

Men det finns ett så mycket djupare perspektiv på mens än bara bindor. Faktum är att det finns naturreligioner som håller en blödande kvinna helig och ser henne som ett medium till det gudomliga. Blödande kvinnor hålls i ett speciellt rött tält i 3 dagar för att bara blöda och rensa ut och regenerera. De tar en reträtt från samhället.

I dagens moderna samhälle är dock perioden fram till menstruation och under menstruation allmänt missförstådd – eller snarare ignorerad. Samhället är väldigt maskulint och jobbar utåt i 150 km i timmen på en väldigt linjär sträcka. Men den feminina cykeln är (som ordet) cyklisk! Det går upp och ner.

Här är några ritualer för att börja fira din mens, och inte bara din mens, utan perioden fram till den.

Lutealperioden är perioden fram till mens, och den är förmodligen lika helig som mens, eftersom det är en tid då både kropp och själ avtar i energi, och vi blir känsligare. Om vi ​​pressar oss här är det väldigt normalt att bli väldigt olycklig, irriterad, arg, deprimerad och få värre PMS-symptom och mensvärk.

Dessa ritualer är därför både några som du kan göra under lutealperioden och under din mens.

ceremoniell kakao

1. Ceremoniell kakao

Drick ceremoniell kakao upp till och under din mens. Det har något av det högsta innehållet av magnesium på jorden, och magnesium hjälper till att minska mensvärk och kramper från livmodern.

yoni ånga örter

2. Yoni ångande

Yoni ånga i ditt inre fall under dagarna fram till din mens eftersom det hjälper till att rengöra livmodern och mjuka upp blödningsflödet och minska kramper. Använd en näve yoni ångörter och koka den i en kastrull med vatten i 10 min. Häll innehållet i en annan behållare och sätt dig på knä över den utan trosor och linda en filt runt dig. Njut av den i 10-20 min.

3. Sakta ner

Sakta ner och gå in i din kropp. Det kan du göra genom att ta varma bad med magnesiumsalter, massera dina bröst och mage, ta en promenad i naturen, skriva dagbok, utöva mjuk yinyoga och vila vila.

menskopp

4. Offra ditt blod till naturen

Hitta ett sätt att lära känna ditt blod. Det enklaste sättet är att börja samla in den med en menskopp eller mensskiva . Titta på det och lukta på det. Häll blodet i en helig vas eller skål med vatten. Offra blodet tillbaka till naturen – eller en krukväxt. (Jag hörde någonstans att när kvinnor börjar ge sitt blod tillbaka till Moder Jord, kommer männen att komma tillbaka från kriget.)

vattentät filt

5. Gratis blöt på en vattentät Moonblood filt

Med Moon Blood Blanket™ kan du vinka hejdå till att oroa dig för blöta lakan och röda fläckar på övermadrasser. Dess vattentäta teknik insydd i filten fångar blod och andra vätskor och förhindrar dem från att sippra igenom. Moon blood filten™ ger dig också en riktigt skön och läcker blödning, eftersom den är supermjuk att ligga på och är skön för rumpa, lår och vulva.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.