Sådan bruges en Gua Sha

Hur man använder en Gua Sha

Skönhet är något som ger näring åt själen och det är ett sätt att uttrycka kärlek i fysisk form. Det är därför det är så viktigt i din gudinnapraxis att vårda din skönhet, och vilket bättre sätt att göra det än med gua sha-kristaller.

Vad är en Gua Sha-sten?

En Gua Sha-kristall är ett verktyg som främst används i ansiktet, men som även kan användas på resten av kroppen. Det används i en gammal kinesisk praxis, där du skrapar över huden för att slappna av och stressa ner huden, samtidigt som blodcirkulationen ökar.

Fördelar med att använda en Gua Sha

Att använda en Gua Sha ökar blodcirkulationen, vilket samtidigt ökar mängden syre och näringsämnen till huden, vilket kan förbättra hudens hälsa på många sätt. Gua-sha-teknikerna som används med dessa kristaller kan hjälpa till med kollagenproduktionen, minska svullnader och fina linjer. Det är här metoden ger en sorts "naturlig botox". Det hjälper också till att stödja lymfsystemet, som är vår kropps huvudsakliga reningskanal. Genom att rengöra ansiktet från gifter reduceras mörka ringar och påsar under ögonen, och ansiktet återfår elasticiteten. Att använda en gua sha kan också vara ett sätt att ge dig själv en avslappnande och självälskande massage. Detta är bara en liten del av fördelarna med gua sha, eftersom gua sha även har använts för smärtlindring och lindring av olika hudåkommor.

Hur går en Gua Sha-behandling till?

Du börjar med att rengöra ansiktet fritt från smuts och smink och sedan droppar du några droppar olja eller serum över ansiktet. Du får inte använda din gua sha på torr hud, men du måste alltid ha lite smörjning så att din gua sha kan gnugga smidigt.

Tvätta ditt Gua Sha-verktyg och rengör det eventuellt med röken från salvia eller palo santo för att rena det från gammal energi. Du kan också kyla det i kylen innan du använder det eftersom det hjälper till att minska svullnaden.

Gua Sha för ansikte

Vet att alla rörelser helst ska göras 5 gånger i följd och i långsam takt och på båda sidor av ansiktet med en rörelse inifrån och ut. Andas och sänk axlarna och slappna av i käken medan du gör din gua sha massage.

Nacke och hals: Börja med att gnugga ditt Gua Sha-verktyg på halsen uppifrån och ned. Massera nacken fri från spänningar och flytta din gua sha uppifrån och ner längs halsen. Gör samma sak vid sidan av halsen och framsidan av halsen. Detta öppnar upp den lymfatiska reningskanalen, så att gifterna i ansiktet ska få bättre möjlighet att rensa ner längs de största lymfkörtlarna längs halsen och bröstkorgen. Det stramar även nacken.

Dubbelhaka: Flytta din gua sha från under hakan ut till örat, helst 5 gånger. Detta stramar hakan och minimerar dubbelhakan.

Käke: Flytta den från sidan av hakan ut längs käken till örat. Detta stramar konturerna av käklinjen.

Kind: Flytta försiktigt långsidan från insidan till utsidan över kinden för att mjuka upp leende linjer och lyfta ansiktet.

Under ögonen: Flytta hjärtformen under ögonen för att dra åt och lyfta kindbenen.

Ögonen: Låt guashan vila över ögat och gnugga bort den långsamt. Känn in i kristallens energi här.

Pannan: Skrapa den över pannan, både nerifrån och upp och inifrån och ut.

Avsluta med att gnugga den under hårfästet mitt på pannan hela vägen ner på sidan av huvudet för att bära alla gifter ner i halsen och bröstet och ut till lymfsystemets stora reningskanal.

Gua Sha för kroppen

Du kan också använda en gua sha på kroppen genom att skrapa över ett specifikt område tills det blir rött. Den kan användas för att lindra smärta i kroppen och för att minimera celluliter på låren.

Vilken gua sha-sten ska jag välja?

Det finns flera olika stenar att välja din gua sha i. Varje kristall har sina egna läkande egenskaper och beroende på vilken effekt du vill ha så rekommenderas det att välja den som passar din avsikt bäst.

Jade sten gua sha

Jade är en lugnande, skyddande och jordande sten. Det är bra för att öka tålamodet och skapa harmoni i huden. Den är riktigt bra att använda både morgon och kväll.

Rosenkvarts gua sha

Rosenkvarts ger mycket kärlek till din hud, minskar och släpper ut orenheter och stress i huden. Denna känslomässiga kärlekssten jämnar ut, lyfter och mjukar upp fina linjer och rynkor samtidigt som den släpper och renar gifter, negativitet och ansiktsspänningar orsakade av sorg, stress och olösta känslor. Det är bäst att använda på morgonen.

Ametist gua sha

Ametist är en kraftfull och skyddande kristall som lugnar stressen och stressen i vardagen. Det är särskilt bra för att lugna sinnet för meditativa stadier, och lugnar huden och lindrar inflammation och akne. Det är en bra sten att använda på kvällen eftersom den hjälper till att ge bättre sömn och klarare drömmar.

Terahertz gua sha

Terahertz har en hög vibrationsfrekvens som är bra för att öka blodcirkulationen och stimulera ämnesomsättning och föryngring. Den har också förmågan att snabbt absorbera temperatur, vilket är mycket lämpligt för att slappna av muskler och öppna porer och övergripande läkning av huden.

Fungerar det?

Ja! Bara 1 minuts Gua Sha-massage om dagen kan hjälpa till att göra skillnad i hur din hud ser ut. Du kommer snabbt att kunna se skillnad vad gäller ökad elasticitet och minimering av rynkor och svullnad i huden samt en bättre lyster.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.