Vær din egen elsker - en praksis i selvkærlighed

Var din egen älskare - en övning i självkärlek

Har du någonsin längtat efter fysisk beröring från en älskare? Ja, jag pratar om den typ av drift som härrör från djupet av våra kroppar. Låt mig säga att du inte är ensam. Vi behöver alla kärlek och beröring eftersom det är ett av de mest grundläggande behoven som alla våra celler har.

Men det kan vara en enorm press att lägga på en annan person om vi förväntar oss att de ska fylla tomrummet i oss som behöver kärlek.

Det är förstås klyschigt att säga: Men den viktigaste och djupaste formen av kärlek är faktiskt den kärlek du ger dig själv.

Utan att själv fyllas av kärlek, hur kan du förvänta dig att kunna ge kärlek till en annan person, och hur kan du förvänta dig att en annan person ska älska dig tillbaka om du inte ens älskar dig själv.

Ända sedan jag kan minnas har jag alltid älskat mig själv.

Som barn kunde jag leka med mig själv i timmar och ha väldigt roligt med mig själv. När jag blev äldre och tittade på mig själv i spegeln älskade jag det jag såg. Jag älskade min kropp, mina bröst, min personlighet, mitt liv och så klart min sexualitet. Jag var en fantastiskt vacker tjej och jag hade aldrig tråkigt i mitt eget sällskap.

Visst har jag ibland haft mina besvär över magen, och andra gånger har jag känt mig ensam bland kompisgänget i skolan. Men överlag har jag varit glad över att vara den jag är.

Men så hände något som förändrade allt.

Jag satte in en kopparspiral 2012 och det gjorde galet ont. Det kändes som att jag tappade kontakten med min underkropp. Det var som om min sexualitet och min allra heligaste fitta hade låsts in och jag var instängd i min överkropp utan jordning genom mina ben och fötter.

Det gjorde mig ensam i kroppen och jag började känna att jag faktiskt inte gillade mig själv längre.

När jag fick kopparspiralen upplevde jag en traumatisk reaktion som gjorde att jag kände mig alienerad från mig själv.

Jag blev stel och kopplade bort från min underkropp och det kändes som att jag bar tung rustning som låste sig runt mitt bäcken.

Jag tänker här på en riddarfilm jag såg en gång, där prinsessan hade en bröstsköld låst runt hela buken. Endast mannen som hade nyckeln kunde låsa upp bröstskyddet.

Precis som prinsessan har jag letat länge efter nyckeln till min egen skattkista mellan benen.

Jag har försökt öppna upp henne genom att ha sex igen, massera mig själv med en glasdildo och till och med använda ett jadeägg . Men jag har upptäckt att jag har förbisett något riktigt viktigt.

Istället för att leta efter snabba lösningar utanför mig själv, tror jag att nyckeln till denna kroppsrustning är att förstå varför kroppen tog på sig den i första hand. En bröstsköld bärs traditionellt för att skydda sig själv i strid, så det är tydligt att kroppen har tvingats bära denna "rustning" som ett fysiskt svar på trauma. I mitt fall var det traumat av att bli invaderad av ett främmande föremål utan min fulla förståelse och tillåtelse av smärtan det innebar.

Kroppen kan helt enkelt gå in i en kamp, ​​flykt eller frysning som håller barrikaderna uppe, även långt efter den traumatiska händelsen. Om det lämnas obehandlat kan det leda till kronisk smärta, spänningar eller domningar i bäckenet, vilket gör det extremt svårt att vara med dig själv, en älskare, eller känna någon njutning under sex överhuvudtaget.

För att göra det tydligt, föreställ dig din egen kropp som ett litet fort. Den kommer inte att släppa sin defensiva barrikad om den inte vet att den är säker. Att kriget är över. Det är därför först när vi känner oss trygga och i en trygg miljö som vår kropp och vårt nervsystem kan uttrycka alla känslor den rymmer. Det kan vara allt från sorg till glädje, smärta till njutning, kamp till flykt, ångest till extatisk orgasm!

Många av oss går kanske runt och hoppas att prinsen på den vita hästen ska komma in galopperande och rädda oss och ge oss den kärlek vi så längtar efter.

Men jag tror inte att svaret nödvändigtvis kommer utifrån en man (eller en kvinna). Men sanningen är att vi har nyckeln till vår egen lycka inom oss själva!

Jag har upptäckt att även om jag trodde att jag letade efter den enda sanna orgasmen, letade jag faktiskt efter kärlek och intimitet. Ursprungligen kändes min vagina invaderad och oskyddad, så självklart ska jag inte försöka invadera henne igen med olika leksaker – och en mans kuk. Det är inte så enkelt. Istället vill jag hellre lugna min vagina, ge henne en paus och låta henne känna sig skyddad och trygg. Att arbeta tillsammans för att få kroppen att förstå att det är säkert nu att komma ur sin skyddande rustning.

Så istället för att vänta på att en prins på en vit häst ska komma och rädda oss, låt oss ta kontroll och ge oss själva den kärlek och omsorg som vi förtjänar. För vem behöver en prins när man kan vara sin egen drottning?

 

Nyckeln till att låsa upp din fitta för njutning och orgasmer är självkärlek . Nyckeln är att vara din egen älskare . Att ge sig själv det man verkligen längtar efter.

Jag har bestämt mig för att vara min egen älskare, och jag vill inspirera dig, kära kvinna, att vara det också.

Jag tror att äkta feminin egenmakt och sexuell befrielse kommer genom självkärlek.

Men hur ger man kärlek till sig själv?

Du har säkert fått höra många gånger att självkärlek är viktigt. Och ja, det är verkligen viktigt. Men hur kan du utöva självkärlek i din vardag?

Här vill jag ge dig några tips på hur du kan utöva självkärlek, nämligen genom att vara din egen älskare. Jag vill att du ska lära dig att ge dig själv så mycket kärlek till dig själv och din vackra unika kropp.

4 tips för att utöva självkärlek:

1) Berör dig själv mer under dagen

Rör vid dina händer, fläta samman med dig själv, rör dina armar, ditt ansikte. Och kanske dra fingrarna genom håret. Allt som kan ge dig smekningar och koppla dig kärleksfullt till dig själv och din kropp. Och när du rör vid dig själv, föreställ dig att den är så mild och kärleksfull som en älskare.

2) Överös dig med komplimanger

Medan du tittar på dig själv i en spegel, säg till dig själv: "Jag älskar dig", "Du är vacker", "Du är underbar", "Du är fantastisk", etc.

3) Dejta dig själv

Precis som du skulle dejta en kille eller tjej du gillar, dejta dig själv. Ha en dejt med dig själv varje månad där du gör något som du verkligen ser fram emot. Skriv det gärna i din kalender och se fram emot detta datum. När du går på en dejt med dig själv, gör något extra med dig själv, precis som du skulle göra på en riktig dejt. Ta på dig dina hetaste kläder där du bara känner dig så vacker och snygg. Sätt på din favoritparfym. Sätt på alla dina smycken du äger och använd smink – bara om du orkar såklart. Men gör något extra av dig själv så att du verkligen känner dig som en gudinna. När du är på dejten – kan det t.ex. vara att du går ut och äter med dig själv och efteråt på bio - så rör gärna på dig under dejten. Rör vid dina fingrar och armar. Visa bara din kropp att du gör det för att ha kul med dig själv. Tillåt dig också att unna dig efterrätt, ett glas rött vin eller popcorn på bio. Njut verkligen av ditt eget sällskap.

4) Älska med dig själv

Att ha regelbundet sex med dig själv är det största uttrycket för självkärlek du kan ge. Ta dig tid att verkligen älska dig själv. Rör dig själv som du vill att en älskare ska röra vid dig. Så om det är en kram, krama dig själv. Om det är en kyss, kyss dig själv på handflatan. Ta dig tid att utforska och röra dig själv över hela kroppen. Och kom ihåg att andas och sucka och röra dig som i djup kärlek.

När du rör dig själv sexuellt och sensuellt kan du förstås snabbt föreställa dig att du är med en kille eller tjej du gillar eller bara killen eller tjejen du drömmer om, men försök att vara närvarande i din egen kropp och känna att du faktiskt älskar själv. Du kommer att upptäcka att när du fortsätter att vara närvarande med dig själv och din kropp, att det är riktigt intimt och det kan väcka många känslor, inklusive hålet i dig som har saknat kärlek. Att älska med sig själv är en praktik i självkärlek. Det behöver inte bara vara orgasmiskt, utan också en övning i att vårda de delar av dig som saknar kärlek, närvaro och omsorg.

Testa om du kan vänta med att ta på din klitoris och könsorgan tills du har rört dig över hela kroppen, och kanske till och med vänta några dagar tills du vågar ta på dig själv där. Var nyfiken och ha ett oskyldigt förhållningssätt till din fitta. Du kommer att märka att ju mer tid du lägger ner på att tända dig på andra ställen på kroppen, desto mer känslig och tänd blir du.

Om du har problem med att känna sexuell njutning eller få stora orgasmer, slå inte dig själv över huvudet. Istället skulle jag rekommendera att du tar det som en möjlighet att utforska och lära känna din kropp bättre. Unna dig själv som att du faktiskt dejtar dig själv och ta små steg varje dag för att upptäcka vad som tänder dig och ger dig glädje. Var nyfiken och öppen för nya upplevelser och kom ihåg att ha kul på vägen!

Genom att älska med dig själv regelbundet kan du bli bekant med hur du gillar att bli berörd och vad som verkligen tänder dig. På så sätt kommer du också att kunna ha sex bättre med en partner, eftersom du vet vad som känns bra för dig.

Ha kul att vara din egen älskare!

 

Jag skickar dig så mycket erotisk kärlek!

<3

Helen L.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.