Yoni refleksologi. De glemte følelser i vaginaen.

Yoni zonterapi. De bortglömda känslorna i slidan.

Yoni (eller slidan) är en av de platser i kroppen där vi som kvinnor lagrar majoriteten av våra undertryckta känslor. Slidan är som en svamp som tar emot och absorberar allt utifrån – från vardagsstress och bråttom till glädje och kärlek.

I den gamla taoistiska praktiken förstås könsorganen som roten till allt liv. När vår sexuella energi flödar fritt bidrar den till optimal hälsa, både fysiskt, mentalt och andligt.

Inom zonterapi trycker man på vissa akupressurpunkter under foten för att läka olika organ i kroppen – men enligt taoisterna finns de kraftfullaste punkterna inne i slidan.

När dessa reflexpunkter stimuleras och ges ordentligt blodflöde och uppmärksamhet, kan du komma i kontakt med några mycket djupa känslor och upplevelser lagrade i din yoni och öppna dig för en helt ny värld av njutning samt optimal vaginal och fysisk hälsa.

HUR DET FUNGERAR

Slidan är indelad i olika områden och dessa områden är kopplade till olika organ och körtlar i kroppen. T.ex. är slidöppningen och den första delen av slidan kopplad till njurarna. Lite längre upp finns g-zonen – det jag kallar Gudinnapunkten – som är kopplad till levern.

Massage av dessa punkter ökar inte bara den fysiska hälsan hos olika organ, utan rymmer också en hel del känslor, som du kan komma i kontakt med och öppna upp genom massage eller punkttryck. T.ex. livmoderhalsen är kopplad till hjärtat, så massage av livmoderhalsen kan vara en djup helande upplevelse, där djupa sorger och trauman läkas, så att ens hjärta bättre kan ta emot och ge kärlek.

Ett effektivt och kraftfullt sätt att balansera dina känslor och hela din kropp och nervsystem är att bli medveten om dessa punkter och arbeta aktivt med dem.

VAR FINNS DESSA PUNKT OCH VILKA ORGAN HÖR DE TILL?

Slidöppningen:

Är kopplade till njurarna, och om de är sjuka kommer du att uppleva rädsla, skuld, skam, frigiditet. När njurarna är friska känner du dig mild, lugn, tyst och fridfull.

G-punkt:

Är förknippad med levern. En obalanserad lever gör dig arg, girig, frustrerad, och när den är i balans kommer du att känna dig generös, snäll och accepterande mot dig själv och omvärlden.

Den övre delen av slidan/framför livmoderhalsen:

Är förknippad med mjälten. När mjälten inte mår bra blir det stress, oro och oro i ditt liv, och när den är frisk känner du dig öppen, centrerad och jordad.

Djupt inne i slidan och området runt livmoderhalsen:

Är förknippad med lungorna. Detta område av en kvinnas sexuella anatomi är ett av de mest orörda, eftersom det är den djupaste delen av slidan och huden som omger livmoderhalsen, inte livmoderhalsen själv. När lungorna är sjuka känner du dig ledsen, deprimerad, självkritisk och nostalgisk. När lungorna är friska och starka känner du dig modig och trygg med ett gott självförtroende och centrerad i nuet, fri från det förflutna.

På livmoderhalsen:

Detta är själva livmoderhalsen. När det råder obalans i detta område uppstår otålighet, brådska och apati. När området är friskt har vi djup respekt, ogrundad glädje och entusiasm.

HUR KAN DU ARBETA MED DESSA PUNKT?

Jadeägg och yoniägg

En av de äldsta taoistiska metoderna för att stimulera dessa reflexpunkter i slidan är att använda ett jadeägg eller annat yoniägg. Regelbunden användning av ett jadeägg är ett av de enklaste sätten att börja massera och väcka dessa reflexpunkter inuti samtidigt som man fysiskt stärker och mjukar upp området.

När du börjar använda ett jadeägg kommer du förmodligen att märka att djupa känslor aktiveras inom dig. Det beror helt enkelt på att jadeägget börjar massera och trycka mot dessa reflexpunkter som rymmer många olösta känslor.

Jag har jadeägg och olika yoniägg till salu på min webshop just här.

Kristall dildo

Ett annat och kanske ännu mer effektivt och kraftfullt sätt att läka spänningar, blockeringar och olösta känslor i din kropp och slida är med hjälp av en kristalldildo.

Du kan använda en kristalldildo för att göra en yonimassage på dig själv, där du aktivt använder de olika reflexpunkterna inuti.

Med en kristalldildo kan du mycket bättre känna de olika punkterna i slidan och aktivt massera, trycka in och hålla en punkt som du känner är spänd, smärtsam eller avtrubbad. När du håller poängen med dildon kan du samtidigt använda ditt andetag för att frigöra känslor eller energi som lagras vid punkten.

Du kommer förmodligen att upptäcka att ju djupare du kommer in i slidan, desto mer uråldrig och primal blir energin. Att ju närmare livmoderhalsen man kommer börjar man aktivera känslor som man inte ens trodde att man hade.

Därför är det bra att först massera och aktivera den första delen av slidan och därifrån gå djupare när du är redo att gå igenom en större läkningsprocess.

Slidöppningen kan rymma mycket rädsla och trauma, precis som blygdläpparna kan rymma skam och skuld. Det är därför så viktigt att ha ett 100% ja från din fitta innan du går vidare till den inre massagen med kristalldildon.

Jag sänder dig så mycket erotisk kärlek på ditt sätt!

<3

Helle

PS. Jag har skrivit en hel e-bok om kristalldildos, "Your Guide To Crystal Dildos - Sexual Healing & Pleasure For The Sensual Woman", där jag går mycket mer på djupet om hur du kan använda en kristalldildo för yoni-zonterapi. Du kan köpa e-boken på min webshop här .

PS. Behöver du gå djupare? Behöver du extra stöd för att släppa trauma, smärta, skam eller domningar i slidan finns jag här för dig. Jag erbjuder 1:1 yonimapping-sessioner. Du är mer än välkommen att kontakta mig.

Du kan boka tid för yonimapping hos mig här.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.